Otmičar ih ilegalno doveo

U Nišu pronađena oteta djeca iz Rumunije

  • Izvor: Telegraf
  • 17.10.2024. 17:41

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa potpredsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rumunije Marijanom Katalinom Predojuom i tom prilikom ga obavijestio da su oteta djeca iz Rumunije pronađena, budući da je ovaj slučaj, tokom prethodnih dana, zaokupljivao rumunsku javnost.

Naime, ministar Dačić je obavijestio svog rumunskog kolegu da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu postupajući po prijavi krivičnog djela otmica izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljanina A. M. (1970) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloljetne djece takođe rumunske državljane starosti 11, 9 i 8 godina.

Predložen pritvor za još dva maloljetnika zbog lažnih dojava o bombama

Predložen pritvor za još dva maloljetnika zbog lažnih dojava o bombama

Na osnovu kriminalističko-obavještajnih informacija, ministar Dačić je rumunskom kolegi rekao da je srpska policija,u Ulici Dimitra Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14:30 časova, zaustavila automobil „mercedes“ sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao otac otete djece M.A. (1970), kao i troje maloljetne djece M.R.A. (2016), M.A.A. (2015) i M.R.A. (2013).

Dačić je dodao da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A. M. djecu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

Srušio se avion, ima mrtvih

Srušio se avion, ima mrtvih

On je inače, u posljednjih mjesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova djeca nisu zvanično ušla u zemlju.

Takođe, istakao je da je kod njega policija pronašla i zaplijenila više mobilnih telefona i više različitih SIM kartica.

Rumunska i srpska policija koordiniraće dalje aktivnosti na ovom slučaju.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: