Karaburma

''Upomoć! Treba mi kontakt nekog hvatača zmija'': Beograđanka u problemu molila za pomoć

  • Izvor: Telegraf
  • 26.09.2024. 09:58

Objava za pomoć zbog zmije koja je ušla u dom para na Karaburmi naišla je na podsmjeh pojedinih, ali akcija je uspješno završena iako je kontakt koji je tražen izostao.

Naime, jedna Beograđanka napisala je apel na mrežama tražeći kontakt nekoga ko bi mogao da pomogne i da zmiju izbaci iz doma njenih roditelja.

Iako je bilo zabrinutih ljudi koji su izrazili nadu da će sve biti u redu, primjetno je da su mnogi odlučili da se našale zbog nastale situacije i molbe.

"Svako oženjen može da pomogne", "Da je prase ili jagnje, rado bih se odvezao", "Zaboga, to je zmija, nije drekavac", "Mungos, Zoo vrt, Kalemegdan", samo su neki od komentara na objavu, a interesantno je i da su uglavnom muškarci našli za shodno da je prilika prikladna za podsmjeh, dok su žene mahom ispoljile saosjećanje.

Srećom, iako je konkretna pomoć izostala i od onih koji su bili radi da je pruže dajući savjete kome da se obrati, gospođa je objavila da je sve riješeno zahvaljujući Veterinarskom centru.

Inače, na objavi su se pojavili i oni koji su tvrdili da su imali problem sa gujama cijelog ljeta i to na području Starčeva.

Zmije u Beogradu

Valja napomenuti da zmije u Beogradu ne spadaju u otrovne, međutim ne preporučuje se da im građani prilaze, a naročito da ih ubijaju, jer su one i zakonom zaštićene.

Kazna za ubijanje zmije se kreće od 14.000 do 100.000 dinara jer se one smatraju korisnim životinjama s obzirom na to da jedu glodare i tako pomažu ljudima da se riješe štetočina.

Iako susret s njima može biti neprijatan, zapravo se rijetko završava napadom zmije na čovjeka.

Ukoliko nemate mogućnosti da ih bezbjedno udaljite, najbolje je da se samo sklonite ukoliko vas ona plaši i pozovete "Veterinu Beograd".

Opasne i otrovne zmije u Beogradu mogu se naći samo nelegalno, odnosno u privatnom vlasništvu, a na ulicama ukoliko se desi bijeg. No, dešava se da se i otrovnice nekad nađu u prestonici, ali to uglavnom bude ukoliko se sakriju u neko vozilo, pa tako budu prevezene iz područja koja su im prirodno stanište.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: