Konferencija za novinare

Vučević i Mojsilović: Otkud albanskim nindžama puške iz Srbije, da nismo možda i njih obučavali?

  • Izvor: Kurir
  • 02.10.2023. 12:40

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obraćaju se iz Doma Vojske povodom događaja u Banjskoj i laži koje je izrekao ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaj Svečlja.

- Vodi se sistematska kampanja protiv Vojske Srbije, protiv njenog razmještanja na teritoriji Srbije - rekao je on i naglasio:

- Ukoliko Vojska Srbije dobije takvu naredbu od predsjednika Srbije kao vrhovnog komandanta da uđu na teritoriju Kosmeta, Vojska Srbije će takav zadatak i izvršiti, uspješno i profesionalno - naglasio je Vučević dodavši da bi takav eventualni zadatak bio profesionalno izvršen i svakako unaprijed najavljen Kforu jer "mi ništa ne radimo iza leđa".

- Genereral Mojsilović i ja danas ćemo se baviti samo činjenicama - rekao je Vučević naglašavajući da je saradnja sa Kforom dobra u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom SB UN 1244, te da Srbi koji žive u južnoj pokrajini protiv toga nema ništa.

General Mojsilović: Nije bilo formalnog povećanja borbene gotovosti

Načelnik GŠ general Milan Mojsilović rekao je da ga čudi "zabrinutost" iz Prištine kada nije bilo nikakvog povećanja borbene gotovosti.

Dodao je da nije bilo nikakvog obučavanja nikakvih terorističkih snaga niti ikakvog upada na teritoriju Kosova.

- Ja 37 godina nosim uniformu i smatram da imam nekakvog vojničkog iskustva - rekao je Mojsilović i naglasio da je VS zvanična i ozbiljna institucija te da nikakvog govora o obučavanju nekakvih terorista i nekakvom upadu na KiM nije bilo, te da takvi navodi vrijeđaju inteligenciju.

- U skladu sa našom evidencijom, Milan Radoičić nikada nije nikada, ponavljam nikada, učestvovao na vježbama na Pasuljanskim livadama, niti je ikada ispalio nijedan metak, niti ijednu granatu - rekao je Mojsilović i dodao da šta Radoičić radi na svom imanju nije stvar Vojske Srbije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.