Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin: Srbija je uvijek spremna da pomogne

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 17:31

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin uputio je izraze saučešća povodom katastrofalnih poplava u Federaciji BiH i istakao da je Srbija uvijek spremna da pomogne.

Vulin je naveo da "bijes prirode i rušilačka stihija podsjećaju da se pustoš iza prirodnih katastrofa može mjeriti samo sa ljudskom mržnjom i besmislenim rušilačkim porivom".

"Obaveza svakog čoveka sa naših prostora je da se bori za mir, a ljudska dužnost da budemo jedni uz druge kada se suočimo s bolom zbog gubitka života i stradanja voljenih", dodao je Vulin.

Nešić u Jablanici: Tu smo da ljudski pomognemo

Nešić u Jablanici: Tu smo da ljudski pomognemo

On je zamolio vlasti u BiH da njegovi izrazi iskrenog saučešća budu preneseni porodicama tragično nastradalih, kao i želje za brz oporavak povređenima, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

U poplavama na području Jablanice do sada je smrtno stradalo 16 ljudi, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Prema nezvaničnim informacijama sa terena, barata se brojem 40 ljudi koji se vode nestali.

Katastrofalne poplave u BiH odnijele najmanje 18 života

Katastrofalne poplave u BiH odnijele najmanje 18 života

Obilne padavine, izazvale poplave i odrone u dijelovima Federacije BiH.

Najteža situacija je u Jablanici koja je potpuno odsječena, a poplave su pogodile i Konjic, Kiseljak, Kreševo, Busovaču i Fojnicu.

Pratite nas i putem Vibera