"Spremni da uvedu nove sankcije"

Amerikanci opet prijete Srpskoj: Saliven poziva ''Šmita da koristi Bonska ovlaštenja''

  • 01.07.2024. 12:08

Amerikanci ne prestaju sa prijetnjama Republici Srpskoj. Ovaj put oglasio se savjetnik za nacionalnu bezbjednost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena.

Džejk Saliven kaže da će "SAD odgovarati na secesionizam i napade na Dejtonski mirovni sporazum koji dolaze od strane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika".

"Nastavićemo odgovarati na secesionističke akcije i napade na Dejtonski mirovni sporazum, uključujući korištenje dodatnih sankcija", rekao je Saliven.

Saliven očigledno ne prati šta se dešava u BiH, ili ne želi da prati, pa su mu opet za sve krivi Srpska i njeno rukovodstvo koji uporno pozivaju na poštivanje Dejtonskog sporazuma. Saliven poziva i Kristijana Šmita da koristi Bonska ovlaštenja kako bi "odbranio Dejton".

Salivena očigledno ne zanima ni Savjet bezbjednosti UN-a, jer njemački državljanin nije imenovan u tom tijelu.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost kaže da je cilj postizanje  "demokratske i prosperitetne BiH integrisane u euroatlantsku zajednicu". Nije baš jasno kako Saliven misli da se to desi, kada je stav Srpske jasan i po tom pitanju. 

Predstavnici Srpske su jasno istakli da su evrointegracije cilj, ali da se nikako ne može govoriti o pridruživanju BiH NATO savezu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)