Sve teža situacija po Kijev

Amerikanci pišu: Rusi gomilaju trupe kako bi oslobodili ova dva grada!

  • Izvor: SRNA
  • 17.10.2024. 10:42

Američki mediji i obavještajci procjenjuju da ruska grupa jedinica "Centar" ima najmanje 15.000 vojnika u rezervi za napad na Pokrovsk, te da se Rusi spremaju da unište preostale ukrajinske snage u Kurskoj oblasti.

Dodatne snage, tvrde oni, komandant "Centra" general-pukovnik Andrej Mordvičev čuva za zauzimanje ovog ključnog mjesta i zaokruživanje ruske vlasti u Donbasu, dok hiljade ruskih vojnika čeka na komandu za udar na Sudžu.

Američki magazin "Njuzvik" tvrdi da je ruska vojska i u Kurskoj oblasti stvorila udarnu "pesnicu" od najmanje 50.000 vojnika sa velikim brojem oklopnih vozila.

Poslanik Rade udario na Zelenskog: Ni on ne vjeruje u pobjedu Ukrajine

Poslanik Rade udario na Zelenskog: Ni on ne vjeruje u pobjedu Ukrajine

Vojni analitičar Mark Galeoti iz britanskog Kraljevskog instituta za odbrambene studije ocjenjuje da je kvalitet ruskih jedinica značajno poboljšan.

Si-ЕN-Еn prenosi da će Rusi za koji dan udariti upravo na Sudžu gdje su skoncentrisane glavne ukrajinske snage.

Američki institut za proučavanje rata navodi da su ruske trupe već na samo sedam kilometara od Sudže, a možda i mnogo bliže.

Njemački vojni analitičar Julijan Repke smatra da ukrajinska komanda nije imala vremena da organizuje odbranu Sudže i okoline - navode vojni portali.

Ruska vojska oslobodila četvrtinu teritorije koju je Ukrajina osvojila!

Ruska vojska oslobodila četvrtinu teritorije koju je Ukrajina osvojila!

Istovremeno, bivši zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine general-potpukovnik Igor Romanenko uputio je apel Ukrajincima zbog pogoršavanja situacije na frontu.

"Potrebno je preispitati situaciju i obustaviti neprijateljstva. Možda u bliskoj budućnosti na frontovima neće biti drugih opcija. Dovoljnu pomoć sa Zapada nećemo dobijati, a sami ne možemo da riješimo ovaj problem" - navodi on preko društvenih mreža.

Ruski oficir, komandant motorizovanog bataljona 132. brigade sa pozivnim imenom "Ostap", obavijestio je šefa Donjecke narodne Republike Denisa Pušilina da je ukrajinska komanda prebacila puk ličnog obezbjeđenja Vladimira Zelenskog u Toreck /Đeržinsk/ u kome Rusi kontrolišu centralne dijelove.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.