Uništena zemlja

Analitičari: ''Plan za pobjedu'' Zelenskog je samo izgovor za poraz Ukrajine

  • 17.10.2024. 11:51

"Plan za pobjedu" Vladimira Zelenskog, procjenjuju politički i vojni portali, nije to što je njegov autor želio, već je samo izgovor za poraz Ukrajine - sada uništene države.

Zapad je već odbio tri tačke ovog plana od pet koliko ih je Zelenski naveo.

Ulazak Ukrajine u NATO nije moguć, jer bi on automatski aktivirao član 5 atlantskog saveza, što bi značilo rat sa Rusijom.

Zelenski predstavio ''plan pobjede''

Zelenski predstavio ''plan pobjede''

Odbijen je i zahtjev za duboke udare u Rusiju, kao i poziv Zelenskog da Zapad sa Ukrajinom obara i uništava ruske vazdušne snage.

Izgledi za Ukrajinu, a time i za Еvropu, izgledaju sumorno - komentariše "RUSI", tink tank za odbranu i sigurnost sa sjedištem u Londonu.

Ova organizacija smatra da bi "Vladimir Putin mogao uskoro da proglasi pobjedu”.

Kremlj: Ne postoji plan Zelenskog, to je strategija SAD za borbu protiv Rusije

Kremlj: Ne postoji plan Zelenskog, to je strategija SAD za borbu protiv Rusije

"RUSI" odbacuje kritike Kijeva da Zapad ostavlja Ukrajinu na cjedilu.

Na kraju bi Ukrajina, vjeruje britanski tink tank, zadržala 80 odsto svoje teritorije, uz zapadnu pomoć za obnovu infrastrukture. Moguće je da bi joj bio otvoren put do članstva u ЕU, osim ako taj put ne bude dogovoren za pregovaračkim stolom.

Međutim, navodi britanska organizacija "RUSI", pridruživanje zapadnom klubu moglo bi izgubiti svoju privlačnost. Naime, ukrajinski oligarsi mogli bi se vratiti na vlast, zamjenjujući entuzijazam "generacije Majdana" cinizmom postsovjetskog nasljeđa.

Istraživanje Kijevskog međunarodnog instituta za sociologiju pokazuje da bi 47 odsto stanovnika pristalo na zamrzavanje trenutnih linija na frontu, ako bi to omogućilo ulazak Ukrajine u ЕU i NATO.

Poslanik Rade udario na Zelenskog: Ni on ne vjeruje u pobjedu Ukrajine

Poslanik Rade udario na Zelenskog: Ni on ne vjeruje u pobjedu Ukrajine

I Zelenski se suočava s ozbiljnim unutrašnjim pritiscima, posebno od snaga koje su protiv bilo kakvih pregovora s Rusijom. Ova grupa, koju politolog Vladimir Fesenko opisuje kao "militantne patriote", predstavlja značajan dio ukrajinskog društva - trećinu stanovništva.

Podjela u društvu odražava se i unutar vojske, što dodatno otežava situaciju za Zelenskog ako odluči da traži kompromis - procjenjuju portali.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?