Tema dana

Bajden zaostaje za Trampom prema anketama

  • Izvor: ATV
  • 04.07.2024. 19:47

Dementni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država stalno pada.

A sada i na anketama pada. Čak se i rimuje. Stresan je ovo dan nezavisnosti za pristalice senilnog Džoa Bajdena – jutros su osvanule posljednje ankete i pokazale da sve više zaostaje za Donaldom Trampom, mentalni zaostatak prate i predizborni procenti pa je pogubljeni deda sada na 43 odsto dok je Tramp otišao na 49.

Ovo je direktna posljedica TV debate u kojoj je Tramp potopio Bajdena, što više ne mogu da prikriju ni demokrate, a ni mediji koji su im naklonjeni.

Pogubljeni Bajden se toliko izblamirao da mnogi traže da on, hitno, odustane od kandidature. Prema posljednjim informacijama, Bajden je to odbio, međutim, starac se ništa ne pita i o tome će na kraju odlučiti oni koji daju najviše para za njegovu kampanju.

Sutra bi trebalo da snimi intervju za ABC Njuz, i mnogi očekuju da će tada saopštiti konačnu odluku – ostaje li u trci za predsjednika ili se povlači.

U isto vrijeme, pojavio se snimak Donalda Trampa koji je na golf terenima komentarisao tu situaciju.

- Vidjeli ste debatu. Njegova teška propast i gomila sra*a. Odustaće on, napušta predsjedničku trku, a to znači da imamo Kamalu. Mislim da će ona biti bolja. Toliko je loša i jadna. Možete li zamisliti da se on nosi sa Putinom ili predsjednikom Kine koji je žestoka osoba, jak čovjek, tvrd momak. Upravo su objavili da, vjerovatno, odustaje - poručio je Tramp-

Bajden odbacuje glasine da namjerava da odustane od kandidature i još kaže da je spreman da pobjedi u novembru.

- Kandidujem se, niko me ne tjera. U ovoj trci sam do kraja i pobjedićemo - rekao je on.

Međutim, ankete pokazuju nešto sasvim drugo. Interna, koju su naručile demokrate, pokazuju je da Tramp ima veliku prednost u odnosu na Bajdena. Ankete kažu da Tramp vodi u svim kolebljivim državama: u Džordžiji i Arizoni, u kojima je Bajden pobijedio prije četiri godine, zatim u Mičigenu, koji je zbog velike muslimanske manjine dospio u žižu u vezi sa ratom u Pojasu Gaze, Tramp ima prednost i u "manje važnim" državama, kao što su Nju Hempšir, Virdžinija i Novi Meksiko. Prošao je voz da Bajden bude zamijenjen.

Više u Temi dana:

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.