Švedska

Еksplozija kod izraelske ambasade u Stokholmu

  • Izvor: Telegraf
  • 01.10.2024. 21:31

Velika policijska akcija je u toku kod izraelske ambasade u Stokholmu. Prema izvještajima, policija je pronašla oružje i čauru.

"U oblasti se čula eksplozija, a mi smo tamo i vršimo provjere", rekla je portparolka policije Nađa Norton.

Policija se nalazi kod izraelske ambasade u Strandvegen ulici u Stokholmu sa nekoliko policijskih vozila, nakon što je prijava stigla nešto prije 18 časova u utorak uveče.

"U oblasti se čula eksplozija, a mi smo tamo i vršimo provjere", rekla je portparolka policije Nađa Norton.

Pronađeni oružje i čaura

Prema izvještajima "TV4 Nyheterna", policija sumnja da se dogodila pucnjava. Oružje i čaura su pronađeni kod ambasade.

Na licu mjesta je najmanje deset policijskih automobila, a područje je sada ograđeno i psi pretražuju okolinu.

"Postoji kvalifikacija krivičnog djela, ali u ovom trenutku ne želimo da je otkrijemo", rekla je Nađa Norton, dodavši da ne može da komentariše da li je neko osumnjičen ili da li je incident bio usmjeren na ambasadu.

Za sada nije pronađena nijedna povrijeđena osoba. Policija je za "TV4 Nyheterna" izjavila da nema opasnosti za javnost, a takođe je pozvala građane da dostave eventualne informacije.

"Razgovaramo sa svjedocima i pregledamo kamere u oblasti. Ako je neko nešto video i želi da podijeli s policijom, neka nas kontaktira", rekla je Nađa Norton.

Povišen nivo bezbjednosti

Tokom godine, bezbjednost kod ambasade je više puta pojačana, između ostalog, nakon sumnje na pucnjavu u blizini i nakon što je pronađen opasan predmet.

U maju su uhapšeni naoružani mladići koji su imali cilj da napadnu izraelsku ambasadu. Kasnije je jedan 15-godišnji dječak osuđen za ozbiljno krivično djelo vezano za oružje.


Pratite nas i putem Vibera