Putin se zalaže za mir

Еrdogan jasan: Zapad utire put trećem svjetskom ratu!

  • 05.07.2024. 14:10

Turski predsjednik Redžep Tajip Еrdogan izjavio je da postoje zemlje na Zapadu koje utiru put trećem svjetskom ratu, dok ruski lider Vladimir Putin govori o miru.

"Nažalost, postoje zemlje i segmenti na Zapadu koji podržavaju pristup koji utire put trećem svjetskom ratu. Očigledno, trgovcima oružjem je potreban novac. A tržište za trgovce oružjem je Zapad. U posljednjim izjavama, ruski predsjednik Vladimir Putin se zalaže za mir", rekao je turski lider novinarima u avionu po povratku iz Astane.

Sastali se lideri Rusije i Mađarske: Putin dočekao Orbana u Kremlju

Sastali se lideri Rusije i Mađarske: Putin dočekao Orbana u Kremlju

Turski lider je izrazio nadu da će se sukob u Ukrajini okončati.

"Nastavljamo, pratimo razvoj događaja. Gospodin Hakan Fidan, ministar inostranih poslova Turske, i gospodin Jašar Guler, ministar nacionalne odbrane, prate ovo pitanje. Nadam se da ćemo doći do uspostavljanja (mira) što prije", rekao je Еrdogan.

Predsjednik Turske je rekao da je u Astani sa svojim ruskim kolegom razgovarao i o temi posredovanja Ankare u rješavanju sukoba u Ukrajini.

"Održavali smo sastanke sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i... Vladimirom Zelenskim od prvog dana sukoba. Imali smo priliku da razgovaramo o tome kuda može da ide naše posredovanje, i koliko ono može biti efikasno", izjavio je Еrdogan.

Vučić: Uvijek odgovorim na Putinov poziv za razgovor, kao i on na moj

Vučić: Uvijek odgovorim na Putinov poziv za razgovor, kao i on na moj

Dodao je da ni Rusija ni Ukrajina nemaju korist od sukoba.

"Želim da vjerujem da će se tenzije smanjiti i da će se stvoriti osnova za mir. Spremni smo da nastavimo da doprinosimo tome, kao što smo to radili do sada", rekao je turski lider novinarima u avionu po povratku iz Astane.


Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.