Stigao iz Litvanije u martu

FSB likvidirala ukrajinskog obavještajca: Pripremao terorističke napade u Rusiji

  • Izvor: RT Balkan
  • 03.05.2024. 12:04

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da su njeni pripadnici eliminisali ukrajinskog vojnog obavještajca koji je pripremao terorističke napade na ruskoj teritoriji, uključujući i objekte ruskog Ministarstva odbrane.

"FSB Ruske Federacije je suzbio kriminalne aktivnosti agenta Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine i pripadnika ukrajinske terorističke organizacije, državljanina Ruska Federacija, rođenog 1976. godine", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, diverzant je planirao seriju terorističkih napada u Rusiji, "uključujući i objekte Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Podmoskovlju, kao i učesnike jednog od dobrovoljačkih bataljona i njegovog dobrovoljačkog centra u Sankt Peterburgu".

Ukrajinski agent stigao je u Podmoskovlje iz Litvanije u martu, sa ciljem da iz skrovišta koje su pripremile ukrajinske specijalne službe zaplijeni komponente eksplozivnih naprava i izvrši sabotaže i terorističke napade na objekte vojne i energetske infrastrukture u regionu. 

Napominje se da je agent pružio oružani otpor prilikom hapšenja prilikom čega je likvidiran.

U njegovom automobilu FSB je pronašao automatski pištolj "stečkin", lovačku pušku, granate, komponente za izradu električnih detonatora, kao i dokumentaciju i mobilni telefon.

U njegovoj prepisci sa nalogodavcima pronađena je informacija i da ukrajinski teroristi planiraju terorističke napade na pravoslavne crkve i ljude koji govore na ruskom jeziku u baltičkim zemljama.

Takođe, u stanu i garaži, koje je diverzant iznajmio, zaplijenjeni su eksploziv i municija, kao i kartica litvanske filijale švedske banke "Svedbank".

(Foto: Printskrin)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.