Merkelova pozvala pokrajinske premijere

Hitan sastanak u Njemačkoj, korona se "dramatično širi"

  • Izvor: SRNA
  • 10.11.2021. 17:40

Njemački kancelar Angela Merkel pozvala je na hitan sastanak njemačke pokrajinske premijere nakon što je danas broj slučajeva infekcije virusom korona dostigao novi dnevni rekord.

Bolest se “dramatično širi” i potreban je “brz i jedinstven odgovor”, rekao je portparol njemačke Vlade Štefen Zajbert danas u Berlinu.

On je naveo da je Merkelova u intenzivnim razgovorima sa ministrima, regionalnim vladama i mogućim budućim koalicionim strankama.

– Virus ne uzima u obzir političke procese ili prelazne periode – istakao je Zajbert.

Merkelova je više puta jasno stavila do znanja da je spremna za konferenciju pokrajinskih premijera. Do sada, međutim, nema konsenzusa među njemačkim regionalnim vlastima.

Jedna od tačaka razgovora na ovom okruglom stolu bila bi ulaganje zajedničkog napora da se postigne brže uvođenje buster doze vakcine.

Prema mišljenju Merkelove, trebalo bi da postoji i nacionalno dogovoren prag, koji se mjeri popunjenošću bolničkih kreveta, nakon čega bi se morale preduzeti dodatne mjere, navodi DPA.

Njemački organiz vlasti zaduženi za zdravstvo sapštili su danas da je infekcija potvrđena kod 39.676 ljudi, što je dnevni rekord.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze u Njemačkoj sada je 4.844.054, a umrla su 96.963 osobe.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.