Otkrila detalje

Hrvatsku influenserku ujela ajkula na Maldivima

  • Izvor: Slobodna Dalmacija
  • 15.10.2024. 09:27

Еlu Jerković, influenserku iz Hrvatske, ujela je ajkula na Maldivima. Influenserka je na društvenim mrežama objasnila šta se desilo.

- Plivanje sa morskim psima mi je oduvek bila želja. Riječ je o za ljude bezopasnoj vrsti, morskom psu “dadilji” koji inače jede ribu", rekla je Еla za "Slobodnu Dalmaciju".

Еla zajedno sa ostalima dobili su jasna uputstva kako da se ponašaju dok plivaju sa morskim psima, pa tako da ne bi isprovocirali životinju nisu smjeli da ih maze, te da pravi nagle pokrete rukama.

- Došao je moj red da uđem u more i zaronim među morske pse dok me vodič snimao podvodnom kamerom. Naravno svih pravila sam se pridržavala i dok sam još bila na površini mora vodič mi je objašnjavao u kojem smjeru da zaronim. Osjetila sam ugriz na desnoj podlaktici. Na trenutak sam se sledila od šoka, ali nisam osjetila nikakav oblik agresije od morskog psa, nikakve nagle kretnje, imala sam osjećaj kao da me slučajno ugrizao. Zašto? Zato sto vodiči bacaju mrtvu ribu s broda kako bi okupili jato morskih pasa u blizinu ljudi u svrhu boljeg iskustva i videa. S obzirom na to da je vodič bacao ribu u mojoj neposrednoj blizini mislim da je morski pas zabunom ugrizao moju ruku umjesto ribe, nije nastavljao da napada", rekla je Еla.

- Samo je gricnuo, pustio i nastavio da pliva. S obzirom na moj osjećaj da nema potrebe za panikom nisam je ni izazivala nego sam mirno izašla iz mora na brod kako ne bih napravila paniku među ostalim turistima koji su bili u moru. Da sam počela da vrištim i paničarim svi koji su bili u tom trenutku u moru bi vjerovatno prekršili glavno pravilo, a to je da ne mlate rukama i nogama", rekla je hrvatska influenserka.

Еla je bila svjesna rizika.

Kako izgleda majka Jovane Jeremić koju je blokirala na Instagramu

Kako izgleda majka Jovane Jeremić koju je blokirala na Instagramu

- Ipak sam ušla na njihovu teritoriju i ne čudim se ovakvoj situaciji. Sve u svemu zanimljivo iskustvo, sve je dobro prošlo, kad sam došla na brod vodiči su mi oprali ranu s jodom i alkoholom. To je bilo dovoljno. Nisam imala nikakav upalni proces oko rane tako da nisam zatražila daljnu medicinsku pomoć, ostao mi je samo kul ožiljak kao suvenir na jedno od najboljih putovanja na kojima sam bila", rekla je Еla koja će o svemu uskoro objaviti video na svom jutjub kanalu kao i doživljaje s plivanja s morskim psom kitom, kornjačama, ražama, ronjenje sa bocom i malim morskim psima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: