Nije prijatno za gledati

''I ovo da bude vrhovni komandant'': Kamala objašnjavala važnost izbora, pa ''pukla od smijeha''

  • 16.10.2024. 07:21

Potpredsjednica SAD i kandidat demokrata Kamala Haris nije uspjela da suzbije smijeh dok je pokušavala da istakne važnost predstojećih predsjedničkih izbora u Americi.

Naizgled govoreći bez telepromptera, Harisova je na mitingu u Arizoni rekla da to što su SAD "uzor za demokratiju" ponekad osjeća kao breme.

"Kada razmislimo o tome kakvi su ulozi na ovim izborima – pa, oni su prepuni nekih stvari", izgovorila je Haris prije nego što se zacenila od smijeha. 

Pristalice Harisove su podržale ono što su smatrali njenim pokušajem da na jednostavan način objasni složenost izbora, ali je njen nastup naišao i na mnoge kritike zbog onoga što je percipirano kao nedostatak govorničke sposobnost i nova epizoda njenog zloglasnog "kikotanja".

"Kamala Haris bez telepromptera je najgora noćna mora Demokratske partije", napisao je saradnik Foks njuza Stiv Kortes na Iksu, dodavši da je Kamalin nastup bio "brutalan za gledati".

Panika u Kijevu: Naredili evakuaciju jednog od ključnih gradova, Rusi stižu

Panika u Kijevu: Naredili evakuaciju jednog od ključnih gradova, Rusi stižu

Drugi korisnik je sugerisao da bi "kikotanje" Harisove moglo da bude paravan za njenu "nesigurnost i nesposobnost", dok su se neki korisnici zapitali "kako bi neko mogao ozbiljno da je izabere za bilo koju funkciju, a kamoli za vrhovnog komandanta".

Kritičari Harisove često ističu ono što tvrde da su nekontrolisani napadi smijanja kandidata demokrata. Nakon što je Džozef Bajden najavio da odustaje od trke za reizbor i podržao Harisovu kao novog kandidata, ruski predsjednik Vladimir Putin je u šali primijetio da Kamalin smijeh ukazuje da "joj sve ide dobro", te da bi se zbog navodnog dobrog raspoloženja mogla suzdržati od daljih sankcija Rusiji. Nakon što se Putinova "podrška" Harisovoj u predizbornoj trci raširila po američkim medijima, Bijela kuća je zatražila od ruskog predsjednika da ne komentariše više predstojeće izbore u SAD. 

Tramp: Lažljiva Kamala Haris

Tramp: Lažljiva Kamala Haris

Do novog incidenta je došlo ubrzo nakon što je Trampov tim optužio televiziju Si-Bi-Еs da su "varljivo" montirali odgovor Harisove u intervjuu kako bi sakrili "salatu od riječi" koja je je navodno bila originalni odgovor potpredsjednice SAD.

Optužbe su bile zasnovane na činjenici da je odgovor na pitanje o Izraelu koji je emitovan u okviru emisije "60 minuta" bio daleko koncizniji od onoga koji je prethodno emitovan u okviru najave intervjua, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?