Teroristički napad Hamasa

Identifikovano tijelo ubijene djevojke

  • Izvor: ATV
  • 08.10.2023. 15:27

Porodica je identifikovala ženu koja je ubijena u jučerašnjem napadu na Izrael nakon čega su teroristi paradirali sa tijelom ubijene djevojke.

Šani Luk, 30, bila je u posjeti Izraelu iz Nemačke sa turističkom grupom i prisustvovala "muzičkom festivalu za mir" kada je kidnapovana tokom iznenadnog napada Hamasa u subotu (7. oktobar). U napadu su hiljade raketa ispaljene na civilna naselja iz Gaze dok su naoružani ljudi izašli na ulice.

Horor snimci na društvenim mrežama prikazuju Šanijev leš kako leži u kamionu okružen teroristima, sa jednom od njenih nogu nagnutih pod neprirodnim uglom. Pristalice Hamasa mogle su se čuti i vidjeti na snimku kako navijaju i pljuju po ubijenom tijelu.

- Prepoznali smo je po tetovažama te dugim dredlocksima. Još se nadamo. Hamas je odgovoran za ovo - rekla je rođaka i dodala da nije poznato je li živa. Kako piše Daily Mail, ubili su je pripadnici Hamasa.

- Jutros je palestinski Hamas oteo grupu turista u Izraelu, među kojima je bila i moja kćerka Šani Nikol Lauk, njemačka državljanka. Na videosnimci jasno mogu vid‌jeti našu kćerku u nesvijesti u autu s Palestincima koji je voze po pojasu Gaze. Molim vas da nam pomognete ili pošaljete bilo kakvu informaciju o njoj - zavapila je majka Rikarda. 


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: