Ofek Hamias

Ispovijest čovjeka koji je preživio masakr: Paradirali su sa obezglavljnjnom djecom u naručju

  • Izvor: Kurir
  • 18.10.2023. 13:19

Hamas je izveo pravi masakr u Kfar Azi u Izraelu prvog dana napada, sedmog oktobra. Jedan od preživjelih je Ofek Hamias. Užas kojem je svjedočio toliko je veliki da je odlučio da ispriča celom svetu. Upozoravamo da su opisi strahota uznemiravajući.

U intervjuu on je ispričao šta je navodno vidio i tu poruku prenio cijelom svijetu.

- Svijet treba da zna šta se desilo ovdje. Oni su ubijali ljude, silovali žene i djevojčice, obezglavljivali bebe i djecu. Otkriveno je 40 tijela beba i djece u našem kibucu, a nekoliko njih je bilo bez glave. Cijele porodice su zbrisane - rekao je dramatično Hamias.

Afera ”Vozačke dozvole”: Uhapšena službenica PS Osmaci i radnik opštine

Afera ”Vozačke dozvole”: Uhapšena službenica PS Osmaci i radnik opštine

Ne voli da gleda snimke, ali je vidio neki gdje su Palestinci razgovarali o tome kako će obeščastiti jednu djevojku koju su našli.

- Ona je bila samo dijete, imala je između 14 i 16 godina. Pričali su kako će je dodavati jedan drugom i iskoristiti, nisu stali - ispričao je istim tonom, zatim nastavio:

- Upadali su u kuće, ubili sve i otišli. Mučili su porodice, uzeli su jedno dijete iz obližnjeg kibuca, a onda paradirali s tim djetetom u ulicu. Naredili su mu da kaže svima da izađe napolje, ili će ubiti njegove roditelje. I ubili su mu roditelje. Niko nije izašao napolje, pa su ih ubili pred njim. Dijete je imalo 7 godina, a onda su i njega ubili - rekao je.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.