Marija Zaharova

Iz Rusije jasni: Bez ovoga ne može da počne dijalog o ukrajinskoj krizi

  • 25.10.2024. 22:46

Dijalog o rješavanju ukrajinske krize sa zapadnim državama bio bi moguć pod jednim uslovom, ako prestanu sve isporuke oružja kijevskom režimu, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Za mene je samo to pokazatelj ozbiljnosti namjera Zapada. Dok ne prestanu isporuke oružja i materijalne pomoći ukrajinskim trupama, nema se o čemu razgovarati osim o eskalaciji na njihovoj strani", smatra Zaharova.

Prema njenim riječima, ako neko počne da priča o nekakvim "prikazima normalnosti" sa kolektivnog Zapada, dok se isporuke oružja Ukrajini nastavljaju, takvom govoru o normalnosti jednostavno se ne smije vjerovati.

"Ne vidim ni jednu indiciju da bi se sa bilo kim od njih moglo razgovarati o bilo čemu, dok oni šalju oružje. Oni će nastaviti da varaju, kao i uvijek. Samo obustava isporuka oružja, što uključuje sve, ne samo tenkove, sanduke granata i dronove, već i nabavku svega toga iz trećih zemalja za ukrajinske snage", istakla je Zaharova.

Zaharova je rekla da bi se samo to smatralo pokazateljom da je kolektivni Zapad skrenuo pogled sa eskalacije i okrenuo sa ka političkom i diplomatskom načinu da se riješi ova situacija.

"Dok se isporuke oružja nastavljaju, nema nikakvog rješenja", zaključila je Zaharova.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: