Moskva

Kako je Vladimir Putin nadmudrio Trampa i Bajdena

  • Izvor: Alo
  • 19.10.2024. 18:54

U oktobru 2022. godine, tokom privatnog događaja u Njujorku, američki predsjednik Džozef Bajden je uputio ozbiljno upozorenje o mogućnosti nuklearnog "Armagedona".

U svom govoru, on je istakao Vladimira Putina kao ključnog igrača, iznoseći svoje lično iskustvo sa ruskim liderom. Ova izjava je izazvala pažnju zbog jasne zabrinutosti koju je izrazio američki predsjednik u vezi sa Putinovim stavovima o upotrebi nuklearnog oružja.

Predsjednik Dodik najavio novi sastanak s Putinom i drugim liderima

Predsjednik Dodik najavio novi sastanak s Putinom i drugim liderima

Vladimir Putin, predsjednik Rusije od 2012. godine, vješto manipuliše svjetskim liderima, kako tvrdi direktor CIA Vilijam Burns.

Njegov odnos sa američkim predsjednicima, Bajdenom i bivšim predsjednikom Trampom, jasno pokazuje Putinovu sposobnost da prilagodi svoj pristup i taktiku u zavisnosti od sagovornika. Dok je sa Bajdenom uspio da pruži privid diplomatskih odnosa, sa Trampom je koristio laskanje kako bi zadobio njegovu naklonost.

Putinova taktika sa Bajdenom i Trampom

Sa Bajdenom, Putin je uspio da stvori utisak stabilnosti i predvidljivosti u odnosima između SAD i Rusije. Sa druge strane, sa Trampom je koristio laskanje kako bi ga pridobio, iskoristivši njegov ego u svoju korist. Ovaj pristup je jasno ukazao na Putinovu vještinu prilagođavanja u komunikaciji sa svjetskim liderima, piše "Njujork Post", prenosi "Alo".

Putin je poznat po svojim devijantnim postupcima u odnosu sa drugim svjetskim liderima. Primjeri poput javnog ponižavanja njemačke kancelarke Angele Merkel ili izigravanja britanskog premijera Borisa Džonsona, jasno pokazuju njegovu taktiku manipulacije i pokušaje da postigne svoje ciljeve na međunarodnoj sceni, dodaje list.

Alarm u Еvropi zbog nadolazeće oluje: Mogući veliki problemi

Alarm u Еvropi zbog nadolazeće oluje: Mogući veliki problemi

Iako Putin pokazuje vještinu u manipulaciji, američka obavještajna zajednica primjećuje njegovu tananost i izuzetnu nesigurnost kao ključne osobine, dodaje se u tekstu.

"Dodatno, pandemija KOVID-19 imala je značajan uticaj na njega, izolacija tokom pandemije je produbila njegovu nacionalističku perspektivu i ambiciju da ostvari svoje ciljeve, kao što je preuzimanje Ukrajine", zaključuje se.

Pratite nas i putem Vibera