Krim

Kijev pokušao da zauzme naftnu bušotinu, Rusi akciju ''ugušili u krvi''

  • 11.09.2024. 18:13

Ruske trupe su sprečile pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da uz pomoć četrnaest američkih desantnih čamaca "vilard si fors" zauzmu naftnu bušotinu "Krim 2" u Crnom moru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Glavna obavještajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine je zarad zauzimanja ruske bušotine 'Krim 2' u Crnom moru pokušala da izvede morski desant uz pomoć 14 američkih čamaca i vojnicima za specijalne operacije ukrajinske mornarice", precizirali su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Sirene u Kijevu tokom posjete Blinkena i Lemija

Sirene u Kijevu tokom posjete Blinkena i Lemija

Ruska Crnomorska flota i vojska su, braneći platformu, tokom borbe potopili osam desantnih čamaca i uništili do 80 neprijateljskih vojnika, navodi se u saopštenju.

Šest ukrajinskih čamaca se povuklo, a da nisu ni pokušali da pokupe ranjene ukrajinske vojnike koji su ostali u vodi.

Putin razmišlja da ograniči izvoz strateških sirovina na Zapad

Putin razmišlja da ograniči izvoz strateških sirovina na Zapad

"Još jedna 'medijska operacija' kijevskog režima u Crnom moru, koja se poklapa sa dolaskom visokih predstavnika SAD i evropskih zemalja u Ukrajinu 11. septembra, ugušena je u krvi i odnijela živote više desetina ukrajinskih vojnika", navodi se u saopštenju.

Ukrajinski mediji su prenijeli da su u Kijev doputovali američki državni sekretar Еntoni Blinken i britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Lami.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.