Holandija

Lažirali 73 sudara – prevarili osiguranje za 180.000 evra

  • Izvor: B92
  • 05.07.2024. 10:58

Tvrdili da je toliko broj udesa čista koincidencija.

Bračni par iz Holandije je navodno "sistematski inscenirao saobraćajne nezgode" između 2012. i 2018. godine, navodi Državno tužilaštvo te zemlje.

Osumnjičeni su umiješani u čak 73 sudara. Kako je saopštilo Državno tužilaštvo, ovaj par je "postupio namjerno i svjesno sa ciljem da prevari osiguravajuća društva". Ukupno je naplaćena odšteta od 180.000 evra, piše Top Gear.

Kako su to izveli?

Namjerno su udarani automobili koji su izlazili sa parking mjesta. U jednom incidentu, par bi izašao ogorčeno i okrivio oštećenu stranu.

"Automobil koji je bio u pitanju je potom brzo sklonjen sa lica mjesta i popunjeni su obrasci za nadoknadu štete", kažu u Državnom tužilaštvu. Prema tužiocu, to pokazuje "koliko su smišljeno i lukavo postupali osumnjičeni".

Osumnjičeni se ne terete samo za prevaru kojom su prisvojili ogromnu količinu novca. Javni tužilac kaže da takvo postupanje može dovesti do povećanja premija za sve osiguranike i dovesti do težih posljedica.

Kakva im kazna prijeti?

U svoju odbranu, osumnjičeni navode da je čista slučajnost to što su tako često bili učesnici saobraćajnih nezgoda, ali se tužilac ne slaže.

"Prema Holandskom institutu za sudsku medicinu (NFI), šansa da je u ovom slučaju u pitanju prevara je milion puta veća nego da se radi o nasumičnim nezgodama", navodi Državno tužilaštvo.

Ukratko, udesi su bili namješteni i ovo dvoje će morati za to da plate.

Prevarantima prijeti poprilična zatvorska kazna.

"Državno tužilaštvo smatra zatvorsku kaznu od 12 meseci prikladnom i neophodnom kako bi se poslala jasna poruka da je prevara u vezi sa osiguranjem neprihvatljiva i da će biti strogo kažnjena."

Osim toga, par je optužen i za falsifikovanje i uništavanje imovine, a presuda će biti doneta sredinom jula.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.