Raskrinkali još jednu laž

Liberali nasjeli na fotošopiranu fotografiju Kamale Haris u Mekdonaldsu: Еvo dokaza

  • 28.10.2024. 21:21

Kandidat za američkog predsjednika Kamala Haris od preuzimanja funkcije potpredsjednika SAD-a stekla je reputaciju "političkog lažova".

Od niza neistina koje je Haris iznijela tokom kampanje, a i prije nje, jedna je posebno ovih dana aktuelizovana. U želji da se poveže sa srednjom klasom u Americi, Haris je tvrdila kako je nekada radila u Mekdonaldsu.

Kao i mnoge druge, priča se raspredala po društvenim mrežama, a onda je jedan influenser napravio fotografiju na kojoj se vidi Kamala Haris u uniformi Mekdonaldsa. U pitanju je zapravo bila Kanadžanka po imenu Suzan Bernije, koja je umrla od raka 2007. godine.

Ponovo su pokušali da izvrše atentat na Fica?

Ponovo su pokušali da izvrše atentat na Fica?

Fotošopiranu fotografiju iskoristili su liberalni kako bi potkrijepili priču Kamale Haris, ali brzo se pročula i istina.

Fotošopirana slika pojavila se nakon što je Tramp optužio Haris da je lagala o tome da je radila u Mekdonaldsu tokom ljeta 1983. dok je bila na pauzi od postdiplomskih studija na Univerzitetu Hauard.

Lanac brze hrane je rekao da nije u mogućnosti da potvrdi Kamalino zaposlenje, pišući na Ks , „Iako mi i naši primaoci franšize nemamo evidenciju o svim pozicijama koje datiraju iz ranih 80-ih, ono što čini '1 u 8' tako snažno je zajedničko iskustvo koje su mnogi Amerikanci imali."

„1 od 8“ je referenca na često citiranu statistiku koja pokazuje da je svaki osmi Amerikanac u jednom trenutku radio u Mekdonaldsu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: