Makron hoće da ojača povjerenje između policije i građana

  • 08.12.2020. 14:41

Francuski predsjednik Emanuel Makron planira da pokrene konsultacije u januaru kako bi se razmotrili načini za poboljšanje uslova u kojima policija funkcioniše.

Takođe, razmotriće se i njen odnos sa stanovništvom.

"Potrebna je hitna reakcija kako bi se ojačalo povjerenje između Francuza i policijskih snaga, a policiji i žandarmima omogućio pravi način da ispune svoje obaveze i očekivanja naših građana", napisao je Makron u pismu upućenom francuskom policijskom sindikatu SGP u koji je uvid imao Rojters.

Konsultacije pod nazivom "Bove bezbednost", nazvane po pariskom trgu na kome se nalazi francusko ministarstvo unutrašnjih poslova, razmatraće više pitanja koja se odnose policijsku obuku, selekciju i popunjavanje policijskog osoblja, kao i korišćenja video opreme tokom operacija i odnosa sa stanovništvom.

Francusku je nedavno zahvatio talas uličnih protesta nakon što je vlada predložila u parlamentu zakon o bezbjednosti koji bi trebalo da poveća mogućnosti za nadzor i ograniči prava na kruženje slika policijskih službenika u medijima i na društvenim mrežama.

U nedavnom zaokretu, Makronova vladajuća stranka poručila je da hoće da preradi član u prijedlogu koji se odnosi na ograničavanje prava na cirkulaciju slika policajaca u javnosti, navodi agencija.

Tagovi:
  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:30 Tajne muzeja

    '' Tajne muzeja

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.