Napulj

Mama, djeca i baka stradali u eksploziji, ocu se bore za život

  • Izvor: Agencije
  • 23.09.2024. 17:23

U eksploziji u jednom domaćinstvu u Napulju stradala su četiri člana jedne porodice - majka (41), djevojčica (4), dječak (6) i baka (79), dok se za život oca (40) ljekari i dalje bore. Najmlađi član porodice, beba koja nije napunila ni dvije godine je u stabilnom stanju.

Tragedija se dogodila u nedjelju oko 08.00 sati ujutru kada je u kuhinji bake, koja je živjela na drugom spratu kuće, kako se vjeruje, eksplodirala plinska boca. Od siline eksplozije srušio se cijeli sprat, a potom se urušio i donji dio kuće gdje je živio bakin sin sa suprugom i troje djece.

Više od 60 spasilaca stiglo je u rekordnom roku na lice mjesta. Iz ruševina su prvo izvukli oca i bebu, i hitno ih prevezli u bolnicu. Nekih sat vremena kasnije u ruševinama su pronašli tijelo djevojčice (4), a ubrzo i tijelo njenog dvije godine starijeg brata.

Spasioci su rukama rasklanjali ruševine i kopali šut. U poslijepodnevnim satima su pronašli beživotno tijelo majke, a na kraju i bake.

Ruglo na Paprikovcu: Od dječijeg igrališta ostao samo šljunak

Ruglo na Paprikovcu: Od dječijeg igrališta ostao samo šljunak

Ljekari kažu da je otac zadobio teške opekotine na 35 odsto tijela, prelome više rebara, povrede plućnog krila i druge teške povrede, te da se nalazi u kritičnom stanju.

Njegov najmlađi sin je zadobio povrede unutrašnjih organa i trenutno je u stabilnom stanju, ali ljekari ne žele da iznose prognoze, jer navode da je dijete zadobilo veoma ozbiljne povrede.

Istragom bi trebalo da bude utvrđeno kako je tačno došlo do eksplozije, prenosi "Telegraf".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.