Lažni policajci presreli kamion

Mediji: U Dubaiju uhapšen državljanin BiH u vezi "kokainskog rata"

  • Izvor: Nezavisne
  • 17.10.2024. 22:50

Nizozemska policija posljednja dva mjeseca istražuje seriju napada, eksplozija i otmica za koje vjeruje da su povezani sa krađom 1,4 tone kokaina.

Naime, riječ je je krađi koja se desila 29. avgusta kada su lažni policajci presreli kamion iz kojeg su uzeli 1,4 tone kokaina.

Danas u nizozemski mediji prenijeli da se ovaj svojevrsni “kokainski rat” prenio i u Dubai gd‌je je uhapšen državljanin Bosne i Hercegovine, koji pripada grupi koja je ukrala kokain. Navodno, on je oteo osobu koja je željela da posreduje u sukobu klanova i jedno vrijeme ga držao ga taoca. Nakon akcije policije Dubaija on je priveden.

Podsjetimo, sve je počelo kada je 29. avgusta presretnuta i ukradena pošiljka od 1,4 tone kokaina. Za volanom kamiona u kojem se nalazio kokain bio je državljanin Bosne i Hercegovine. Njega su zaustavili lažni policajci i ukrali kokain. Navodno, kada je došao na odredište, oni koji su trebali da preuzmu pošiljku, su ga pretukli i unakazili. Neki mediji prenose da je šofer, zapravo, radio za obje strane. Takođe, ono što se zna jeste da je šofer iz BiH ovaj kontejner preuzeo u luci Antverpen te ga je vozio na dogovorenu lokaciju.

Ukradeni kokain pripada dvjema kriminalnim grupama, koje su stacionirane u Dubaiju, a čine ih Srbi, Albanci i Brazilci.

Kokain su, navodno, ukrali nizozemski kriminalci, koji su ga, u međuvremenu, već počeli da rasturaju po Nizozemskoj i Belgiji. Ovo je dovelo do osvete i svojevrsnog rata među kriminalcima zbog čega je policija suočena sa skoro svakodnevnim napadima, eksplozijama i otmicama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: