Moskva

Medvedev: Kijev i saveznici da se spreme za razarajući odgovor

  • Izvor: SRNA
  • 31.05.2024. 11:11

Ukrajina i njeni saveznici dobiće razarajući odgovor na potencijalnu upotrebu zapadnog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji, što bi dovelo do umiješanosti NATO-a u sukob, upozorio je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Ukrajina i njeni saveznici iz Alijanse dobiće odgovor takve razarajuće snage da NATO jednostavno neće moći da se odupre uvlačenju u sukob", napisao je Medvedev na "Telegramu".

On je naveo da se vojni sukob sa Zapadom razvija u skladu sa najgorim scenariom i da postoji konstantna eskalacija kada se radi o snazi primjenjivog NATO oružja, te stoga niko ne može da isključi mogućnost ulaska sukoba sa Zapadom u konačnu fazu.

Imate kredit - stigle su sjajne vijesti

Imate kredit - stigle su sjajne vijesti

"Zapadne zemlje koje navodno `odobravaju upotrebu` njihovog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji - bez obzira da li govorimo o starim ili novim dijelovima naše zemlje - moraju jasno da razumiju sljedeće: sva njihova vojna oprema i svi stručnjaci koji se bore protiv nas biće uništeni i na teritoriji nekadašnje Ukrajine i drugih zemalja ukoliko se odatle izvrše napadi na rusku teritoriju", naglasio je Medvedev.

On je dodao da "pojedinačna" pomoć članica Alijanse Kijevu koja je usmjerena protiv Rusije predstavlja ozbiljnu eskalaciju sukoba. 

Pratite nas i putem Vibera