Valensija

Mladi bračni par na medenom mjesecu priveden zbog kritike vlasnika kluba

  • Izvor: Agencije
  • 09.10.2024. 11:15

Španski par koji je u Singapuru boravio na medenom mjesecu priveden je u tom gradu nakon protesta protiv milijardera Pitera Lima, singapurskog vlasnika fudbalskog kluba Valensija, za koji oni navijaju.

Privedeni Dani Kuesta objavio je na društvenim mrežama fotografije na kojima se vidi kako on stoji ispred kuće Pitera Lima, držeći transparent na kojem kritikuje tog poslovnog magnata, javio je BBC.

Kuesta i njegova supruga Mireja Saez zaustavljeni su u petak kada su namjeravali da napuste singapurski aerodrom i tada su im oduzeti pasoši, rekla je gradonačelnica Valensije Marija Hose Katala za špansku radiostanicu Onda Sero.

„Oni mogu da napuste hotel, ali ne i zemlju“, navela je ona.

Nejasno je za šta se par tereti, ali se očekuje da će to biti razjašnjeno tokom dana.

Ubrzo po dolasku u Singapur prošlog četvrtka, privedeni Kuesta je na platformi Iks najavio da će „snimiti nekoliko fotografija“ sa svojom „divnom zastavom“, na kojoj piše „Lim, idi kući“.

Ohrabren komentarima na društvenoj mreži, Kuesta je nakon toga objavio niz fotografija na kojima na više turističkih destinacija u Singapuru on drži žutu zastavu, među kojima je i jedna, kako se vjeruje, snimljena ispred luksuznog kompleksa u kojem Lim živi u Singapuru.

Na video-snimku koji je Kuesta objavio, vidi se kako on postavlja žutu nalepnicu na kojoj piše „Lim napolje“ na kapiju rezidencije.

Fotografije i snimci ubrzo su postali virusni među navijačima Valensije, a Kuesta je u utorak čak dao intervju za fudbalski podkast u Valensiji.

Španska ambasada u Singapuru je potvrdila da su dvjema osobama oduzeti pasoši zbog policijske istrage koja je u toku, ali nije rečeno zbog koje vrste prestupa se vodi istraga.

Fudbalski klub Valensija je u međuvremenu saopštio da je upoznat sa situacijom u kojoj se nalaze dvoje navijača kluba u Singapuru.

„FK Valensija i La Liga su u kontaktu sa španskom ambasadom u Singapuru, koja nas je uverila da pomažu u svemu što je potrebno sa ciljem da se ova situacija reši što je pre moguće“, navodi se u saopštenju kluba.

Piter Lim je prilično nepopularan među navijačima Valensije, koji su zaključili da se bogatstvo njihovog kluba značajno smanjilo tokom njegovog decenijskog mandata.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.