U Sevastopolju

Moskva: Nema sumnje da su SAD umiješane u teroristički napad, odgovor obavezan!

  • 24.06.2024. 14:35

Nema sumnje da su Sjedinjene Države umiješane u napad na Sevastopolj, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Vašington i njegovi sateliti su stvorili neonacistički režim u Kijevu, njihovim rukama vode rat protiv Rusije i podstiču ga na teroristička djela i ubistva civilnih ruskih državljana, ističe Ministarstvo spoljnih poslova, obećavši odgovor na ovaj zločin.

Pored toga, Moskva još jednom poziva međunarodne organizacije da daju odgovarajuću ocenu još jednom u nizu zločinu kijevskog režima i Zapada.

U tom kontekstu, u MIP-u su istakli da su koordinate za rakete "uvodili američki stručnjaci na osnovu sopstvenih podataka satelitskog izviđanja", dok je na nebu kod Krima "dežurao američki izviđački dron Global Hok".

Iz Moskve podsjećaju da Zapad ne samo da je stvorio i vaspitao neonacistički režim u Kijevu, već i da "njihovim (ukrajinskim) rukama vodi rat protiv Rusije", podstiče terorističke akcije i ubistvo civila u Rusiji – i to uz primjenu kasetne municije.

"Odgovor na ovaj zločin će obavezno uslijediti", upozorava ruska strana. 

Moskva, takođe, skreće pažnju da Zapad još nije osudio napad na Sevastopolj, a ćutanja se drže i međunarodne organizacije. 

Ruska Federacija još jednom poziva javnost da da odgovarajuću ocjenu još jednom zvjerstvu kijevskog režima i Zapada, zaključuje MSP Rusije.

Kijev je 23. juna izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa atakams sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri rakete, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima.

Kadirov zagrmio nakon napada: Ovo se ne prašta!

Kadirov zagrmio nakon napada: Ovo se ne prašta!

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da su u napadu poginule četiri osobe, od kojih dvoje djece. Ranjena je 151 osoba. Među 82 hospitalizovanih ima 27 djece.

U Sevastopolju i na Krimu je 24. jun proglašen danom žalosti. Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je saučešće stanovnicima Sevastopolja.

(sputniknews.com)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program (R)

    ''Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos