Američki novinar

Na zapadu haos zbog Takerovog intervjua sa Putinom

  • Izvor: ATV
  • 08.02.2024. 19:59

Zapadu se, bukvalno, tresu gaće zbog intervjua koji je Taker Karlson uradio sa Vladimirom Putinom.

Biće objavljen u ponoć po našem vremenu, dva ujutro po moskovskom i šest popodne po vašingtonskom, na njegovoj stranici i platformi Iks.

Nije ni emitovan, a već je nazvan intervjuom vijeka. Na zapadu je zbog toga haos. Mreže gore, a napadi na Takera dolaze najviše iz SAD-a, zapadnoevropskih zemalja i Ukrajine.

Karlson otkrio u koliko sati objavljuje intervju sa Putinom: Preko Beograda se vraća u SAD

Karlson otkrio u koliko sati objavljuje intervju sa Putinom: Preko Beograda se vraća u SAD

Čega se svi oni boje? Da li intervju može da sruši zapadnu abnormalnu konstrukciju o Ukrajini?

- Činjenica je da se zapad boji upravo toga, koja vrsta informacije će završiti u javnom prostoru odnosno da li će svijet napokon da vidi i stavove Rusije na jedan ispravan način, neke nefiltrirane informacije. Ukrajina je čak stavila na neku listu za odstrel ili kako se to već zove, Takera Karlsona što je nepojmljivo - kaže Bojan Šolaja, iz Centra za međunarodne i bezbjednosne studije.

Na Iks-u, gdje će intervju biti objavljen, rat je komentarima. Ukrajinci nikako ne mogu da se pomire s tim da je američki novinar intervjuisao Putina.

"Mediji u SAD plaše se intervjua sa Putinom, ljuti su na Karlsona"

- Karlson je rekao da će intervjuisati Putina jer Amerikanci nemaju pojma šta se dešava u Rusiji i Ukrajini. Da, Putin je baš osoba koja će im reći pravu istinu. Neshvatljivo - naveo je Anton Gerašenko, bivši savjetnik Zelenskog.

Za divno čudo, mnogo je onih koji su ga poklopili i pitali u čemu je problem da se čuje druga strana u sukobu. 

Oglašavaju se i novinari

Kristijan Amanpur sa Si-Еn-Еna cmizdri na društvenim mrežama i kaže da je i ona pokušavala da uradi intervju sa Putinom ali da joj niko nije odgovorio. Javio se i Stiv Rozenberg sa Bi-Bi-Si-ja. I on je ljut jer nije mogao do Putina. Nagađaju šta ga je Karlson pitao, nagađaju o odgovorima.

Njujork tajms piše:

- Ovo bi moglo da podstakne političke nesuglasice oko Ukrajine unutar Sjedinjenih Država, posebno ako ruski predsjednik jasno stavi do znanja da je spreman da prekine sukob pregovorima - piše Njujork tajms.

"Većina Amerikanaca nije informisana" - Taker Karlson najavio intervju sa Vladimirom Putinom

- Karlson je više puta sa simpatijom govorio o Vladimiru Putinu. Njegove političke stavove dijele mnogi konzervativni Amerikanci koji su nezadovoljni američkom podrškom Ukrajini od više milijardi dolara - navodi Bi-Bi-Si.

Analitičari poručuju da sposobnost Takera Karlsona da izazove tolika talasanja na američkoj medijskoj sceni ukazuje do koje mjere je ona ideološki motivisana i da samo služi svojim političkim gospodarima. 

- Zapadni mediji su jako zatvoreni i tamo ne dolaze informacije koje nisu filtrirane oni unutar sebe imaju određenu debatu ali o unutrašnjim pitanjima a kada je u pitanju spoljašnji svijet tu dolaze samo one filtrirane informacije gdje se ljudi predstavljaju onako kako to odgovara njihovoj unutrašnjoj javnosti. Dakle, postoje narativi i slike koji se moraju održavati po svaku i nije dozvoljeno da nešto prođe mimo tog filtera i zbog svega toga Taker Karlson je napravio veliki uspjeh - smatra Vojislav Savić, politikolog.

Da li će Taker Karlson intervjuisati Putina? Oglasio se Peskov

Da li će Taker Karlson intervjuisati Putina? Oglasio se Peskov

Taker Karlson je već napustio Rusiju. I to letom iz Moskve za Beograd pa će dalje za Sjedinjene Američke Države. Uslikali su ga putnici u avionu na letu za Srbiju.

Podsjećamo da će intervju sa Vladimirom Putinom od koga strahuju Ukrajina i njihovi zapadni prijatelji, biti objavljen na stranici Takera Karlsona i platformi Iks u ponoć po našem vremenu.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: