Grčka

Najavljene nepogode: Stigle SMS poruke upozorenja - ovo obavezno izbjegavajte!

  • 04.07.2024. 07:28

Građanima i turistima u Solunu, Larisi i drugim oblastima sjeverne Grčke stiglo je upozorenje u vidu SMS poruke za hitne slučajeve zbog nevremena koje se očekuje u toku dana.

U poruci je navedeno da se vremenske neprilike, poput grada i grmljavine, očekuju od ranih jutarnjih sati do podneva, prenosi Katimerini.

"Izbjegavati prelaženje bujica i potoka, pješice ili vozilom, tokom nevremena i padavina, rad i aktivnosti na otvorenom. Trebalo bi izbjegavati prolazak ispod velikog drveća i postavljenih znakova. Ne držati uključene električne uređaje ili telefon, jer grom može proći kroz žice. Izbjegavati dodirivanje vodovodnih cijevi (kuhinja, kupatilo), jer su oni provodnici struje", navodi se u upozorenju.

Izdato upozorenje za jako nevrijeme, ovim mjestima prijete grad i oluje!

Izdato upozorenje za jako nevrijeme, ovim mjestima prijete grad i oluje!

Dodaje se i da je savjet, ako se neko nađe na otvorenom tokom nevremena, da se ne približava metalnim predmetima, kao što su automobili, bicikli ili oprema za kampovanje, kao i da ako je neko u moru, trebalo bi odmah da izađe.

Nevrijeme se očekuje i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, centralnoj i istočnoj Stereji (uključujući Atiku), istočnom Peloponezu i na Еviji.

Kako ЕRT prenosi, u centralnim, istočnim i sjevernim predjelima predviđaju se kiše i oluje, a od večeri se očekuje postepeno slabljenje.

Očekuje se da će temperature pasti na 28 stepeni, dok će na Kritu temperature dostići 31 stepen.

U Solunu se očekuje prolazna oblačnost sa kišom i mjestimično jakim nevremenom, a temperature će se kretati od 20 do 28 stepeni.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: