Tenesi

Nakon 20 godina riješen misteriozni slučaj

  • Izvor: Agencije
  • 19.09.2024. 22:34

Kreator sadržaja na Jutjubu Džeremi Bej Sajds uspio je riješiti slučaj misterioznog nestanka dvoje mladih, i to 20 godina nakon što su nestali. 

Poznat kao ronilac i istražitelj civilnih zločina, Bej Sajds je Jutjuber nastoji pomoći porodicama koje su izgubile voljene u neriješenim slučajevima. Amerikanac ima više od 637.000 pretplatnika na kanalu 'Еksploring vit Nag', gdje dokumentuje svoje amatersko istraživanje širom SAD.

A, tragična priča počinje ovako: 3. aprila 2000. dvoje učenika srednje škole po imenu Džeremy Behtel i Еrin Foster nestali su, a misterija oko njihovog nestanka nastavila je progoniti njihov rodni grad Spartu, u Tenesiju, čak dvije decenije.

Kadirov tvrdi: Mask mi je daljinski isključio poklonjeni Sajbertrak

Kadirov tvrdi: Mask mi je daljinski isključio poklonjeni Sajbertrak

Jutjuber je 2021. otišao u Spartu, gdje su tinejdžeri napustili dom djevojke u njenom automobilu nakon čega ih više nikada nisu vidjeli. Jutjuber je bio odlučan u namjeri da otkrije slučaj, te je donio svoju opremu za ronjenje, sonar i druge istraživačke alate, kako bi pretražili rijeku Kalfkiler. Sumnjao je da su u toj rijeci njih dvoje nestali.

Izvori su mu rekli da su se tinejdžeri često vozili pored rijeke, a on je nakon skeniranja sonarom otkrio vozilo, na dubini od oko četiri metra. Odlučio je zaroniti u rijeku sljedećeg dana, pronašavši automobil koji je bio Pontijak Grand Am - isti model koji je Еrin vozila tog kobnog dana u aprilu...

Šokiran, istraživač je stupio u kontakt s vlastima, a šerif okruga Vajt Stiv Pejdž kasnije je rekao za Kanal 5:

"Šoirani smo. Nismo vjerovali dok nismo došli tamo".

Saša Popović sastavio testament: Еvo kome će ostaviti sve

Saša Popović sastavio testament: Еvo kome će ostaviti sve

Policija je pronašla posmrtne ostatke tinejdžera u automobilu.

Sajds je objavio video istrage i snimak policije kako izvlače automobil iz rijeke. Nakon što je riješio slučaj, kazao je:

"Nema tu birokratije. Samo pokušavamo pronaći ljude koji su nestali. Fokusirani smo na plovne puteve jer je to ono što je naša specijalnost... Svi imamo isti cilj: nastaviti tražiti i donijeti odgovore porodicama".


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: