Ruski ambasador u UN

Nebenzja otkrio koji je uslov da Rusija završi specijalnu operaciju

  • 25.09.2024. 07:32

Rusija će nastaviti specijalnu operaciju u Ukrajini ukoliko Zapad ne dozvoli da se kijevski režim smjeni mirnim putem, rekao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja na sjednici Savjeta bezbjednosti.

„Uvijek smo se sa poštovanjem odnosili prema Ukrajincima, to je bratski narod, sa kojim imamo neraskidive istorijske veze… Ali, ako Zapad ne dozvoli da se spasemo od tog kancera koji predstavlja kijevski režim, na miran način… nastavićemo specijalnu operaciju sve dotle dok njeni zadaci ne budu ispunjeni vojnim putem“, upozorio je Nebenzja.

On je naglasio da je Rusija uvijek bila spremna da živi u miru sa Ukrajinom sve dok od nje nisu napravili neonacističku rusofobsku državu s planom ulaska u vojni blok NATO.

Tramp: Ukoliko pobijedim, promijeniću američku politiku prema Ukrajini

Tramp: Ukoliko pobijedim, promijeniću američku politiku prema Ukrajini


Ruski diplomata je pozvao Kijev da što prije prihvati realne parametre za dugoročno rješavanje krize a ne da klize u nerealistične „planove pobjede“.

Podsjetimo, Vladimir Zelenski se prethodno u obraćanju na Generalnoj skupštini UN, izjasnio protiv pregovora sa Rusijom u cilju rješavanja ukrajinske krize i ponovo se založio da njegova „formula mira“ bude osnova za rešavanje sukoba.

Kako je dodao, Ukrajina je u uslovima diktature Zelenskog spremna da se uguši u krvi i da gurne svijet u treći svjetski rat.

„Ukrajina je, uz neonacistički režim, postala diktatura jednog čovjeka, spremna da u cilju očuvanja vlasti i slijepog praćenja Zapada ne samo da uguši zemlju u krvi nego i da kao žrtvu prinese sve mlade Ukrajince koji nisu uspjeli da pobjegnu iz zemlje i da gurnu svijet u treći svjetski rat“, naglasio je Nebenzja.

Ukrajinski sukob se neće završiti a da kršenje prava ruskojezičnog stanovništva Ukrajine ne bude eliminisano.

Rusi kucaju na vrata 'grada tvrđave' u Ukrajini

Rusi kucaju na vrata 'grada tvrđave' u Ukrajini

„Pravedno i održivo rješenje ukrajinske krize nije moguće a da se ne uklone osnovni razlozi zbog kojih je i izbila kriza, a to je , prije svega, kršenje prava stanovništva koje govori ruski jezik“, konstatovao je on.

Zelenski traži od Zapada da podigne ulog

Prema riječima ruskog ambasadora, Zelenski je došao na Generalnu debatu u UN kako bi ubijedio Zapada da se podignu ulozi u sukobu.

Bajden: Nećemo odustati od podrške Ukrajini

Bajden: Nećemo odustati od podrške Ukrajini

„I evo ga ovdje, u Njujorku, ponovo moli i ponovo pokušava da ubijedi Zapad da podigne ulog u sukobu s Rusijom i da gura u smrt svoju djecu i tako postane direktni učesnik sukoba s nuklearnom državom“, naveo je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.