Novi detalji iz memoara

Netanjahu podmetnuo Borisu Džonsonu uređaj za prisluškivanje u toaletu?

  • 04.10.2024. 15:13

Bivši premijer Velika Britanije Boris Džonson tvrdi da mu je izraelski premijer Benjamin Netanjahu podmetnuo uređaj za prisluškivanje i to dok je koristio toalet u zgradi britanskog Ministarstva spoljnih poslova, u kojoj je boravio tokom sastanka 2017. godine.

Džonson u svojim memoarima, koji će biti objavljeni 10. oktobra, navodi da je njegov bezbjednosni tim otkrio uređaje za prisluškivanje u toaletima nakon Netanjahuove posjete.

"Bibi je tamo proveo neko vrijeme – to je možda a možda ni nije slučajnost, ali mi je rečeno da su kasnije, kada su obavljali redovno čišćenje, pronašli uređaj za prisluškivanje u klozetskoj šolji", napisao je bivši britanski premijer prisjećajući se sastanka.

Netanjahu snimljen kako bježi u sklonište

Netanjahu snimljen kako bježi u sklonište

"Dejli telegraf" prenosi da izraelska ambasada nije odgovorila na komentar, ali otkriće dodaje iznenađujući obrt ionako složenom odnosu između dvije ličnosti.

Podsjećanja radi, Džonson je u memoarima otkrio niz interesantnih detalja poput toga da je kraljica Еlizabeta II bolovala od raka kostiju, kao i da je predsjednik Francuske Еmanuel Makron je pokušao da natera Veliku Britaniju da pati zbog Bregzita.

Takođe, on je u knjizi priznao da je tokom vrhunca pandemije kovida, razmišljao da izvrši invaziju na Holandiju kako bi zaplenio njihove anti-kovid vakcine.

Netanjahu snimio video narodu Libana: Ovo upozorenje shvatite ozbiljno

Netanjahu snimio video narodu Libana: Ovo upozorenje shvatite ozbiljno

Džonson je otkrio da je Oružanim snagama naredio da razmotre da li je moguće izvesti vodeni napad na skladište u Lajdenu, u kome se nalazilo pet miliona doza vakcine "Astra-Zeneka", za koje je Džonson smatrao da pripadaju Britaniji jer su u toj državi razvijene, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera