Njemačka planira da omogući vakcinisanim osobama određene privilegije

  • 05.04.2021. 08:54

Njemačka planira da omogući vakcinisanim osobama protiv kovida 19 određene privilegije u odnosu na nevakcinisane, rekao je danas ministar zdravlja Jens Špan.

Špan je izjavio da će vakcinisane osobe moći da putuju bez obaveznog karantina, odlaze u frizerski salon i u kupovinu uz minimalne restriktivne mjere pošto rezultati novih istraživanja pokazuju da vakcinisane osobe predstavljaju mali rizik za prenošenje virusa.

- Svako ko je vakcinisan može da ide u kupovinu ili u frizerski salon bez testiranja. Pored toga, rezultati ispitivanja Instituta "Robert Koh" pokazuju da vakcinisane osobe ne moraju da idu u karantin - naglasio je Špan, prenosi njemački magazin "Bild".

On nije objavio tačan datum kada bi ove regulative mogle da stupe na snagu, mada su njemački mediji pisali da bi se to moglo desiti u narednim sedmicama.

Tagovi:
  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.