Prvo ga pretukli

Novi jeziv zločini ukrajinske vojske: Objesili civila u Kurskoj oblasti

  • 27.09.2024. 11:25

Ukrajinski vojnici brutalno su mučili jednog civila iz Kurske oblasti – pretukli ga, a zatim objesili u crkvi, rekao je vojnim istražiteljima svjedok i rođak ubijenog.

On je kazao da dolazi iz sela Čerkasko Porečno koje se nalazi u Sudžanskom okrugu i da je odatle sa porodicom prebjegao u noći između 6. i 7. avgusta.

Ogroman problem o kojem se ćuti: Progovorili ukrajinski komandanti!

Ogroman problem o kojem se ćuti: Progovorili ukrajinski komandanti!

"Moj sinovac je ostao u svojoj kući, bilo mu je žao da ostavi sve što je stekao. Mislio je da ga neće dirati. Oni su ga maltretirali, tukli su ga, a onda ga uvukli crkvu i objesili", rekao je on.

Njegovo svjedočenje snimili su istražitelji Istražnog komiteta Ruske Federacije.

Rusi zauzeli Ukrajinsk: Poraženo šest brigada

Rusi zauzeli Ukrajinsk: Poraženo šest brigada

Glavno vojno istražno odjeljenje Istražnog komiteta Ruske Federacije trenutno istražuje krivični slučaj u vezi sa napadom Oružanih snaga Ukrajine na pogranične oblasti Kurske oblasti. Slučaj je pokrenut po nekoliko članova Krivičnog zakonika, uključujući terorizam, ubistvo, nedozvoljeno nošenje oružja i municije, kao i pokušaj ubistva pripadnika policije.

Istraga je do sada utvrdila da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine namjerno koristili FPV dronove i teške mitraljeze protiv civila u Kurskoj oblasti. Više od osam hiljada ljudi je već prepoznato kao žrtve.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: