Saopštenje

Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nakon obaranja aviona

  • Izvor: ATV
  • 24.01.2024. 17:11

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije oglasio se nakon pada ruskog aviona u kojem su se nalazili ukrajinski vojnici koji je trebalo da budu razmijenjeni.

Avion Iljušin-76 srušio se u južnoj Belgorodskoj oblasti koja se graniči sa Ukrajinom a stradalo je 65 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga, šest članova posade i tri ruska oficira a iz Ministarstva spoljnih poslova navode da je to još jedan zločin koji je počinila kriminalna klika ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koja je odmah nakon pada aviona, "na mizantropski način, proglasila 'pobjedu', tvrdeći da je to djelo 'hrabrih ukrajinskih oružanih snaga'". 

"Međutim, čim se saznalo da se u avionu nalazilo ukrajinsko vojno osoblje koje je bilo na putu do mjesta razmjene, retorika na Bankovoj se promijenila. Tamo su počeli negirati svoju umiješanost u katastrofu“, naglasili su u saopštenju.

"Iljušin" oboren raketama ispaljenim iz Harkova

U saopštenju se naglašava da su u Kijevu bili i te kako svjesni predstojeće razmjene. 

"Znali su kako i kojim putem će biti isporučeni ratni zarobljenici. Napad na avion bio je smišljena i svjesna akcija. Teroristički napad jasno pokazuje nesposobnost kijevskog režima da pregovara“, naglašeno je u saopštenju.

Kako su dodali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, ovo nije prvi put da se hunta Zelenskog brutalno obračunala sa svojim vojnim osobljem koje je zarobljeno. 

"Dana 29. jula 2022. banderini sljedbenici su hladnokrvno izveli raketni napad na koloniju u Jelenovki (Donjecka narodna republika), gdje su se u to vrijeme nalazili zatvorenici 'Azova'. Tada je poginulo više od 50 ljudi, a više od 70 je povrijeđeno“, naglasili su iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Volodin: Ukrajinci pucali na svoje, to je nacistički režim kojeg hrani zapad

Volodin: Ukrajinci pucali na svoje, to je nacistički režim kojeg hrani zapad

Iz Ministarstva su ošto osudili "teroristički akt kijevskog režima u Belgorodskoj oblasti".

"Sve osobe uključene u to, uključujući organizatore i izvršioce iz redova ukrajinskih vojnih i civilnih zvaničnika, biće identifikovane i pretrpeće neizbježnu, zasluženu kaznu u skladu sa ruskim zakonodavstvom. Ono što se dogodilo još jednom pokazuje zločinačku prirodu neonacističke diktature u Kijevu. Njegove vođe su ravnodušne prema ljudskom životu. Oni smatraju ljude kao 'potrošni materijal' i ubijaju ih po nalogu zapadnih gospodara i oružjem koje je isporučio Zapad. Apsolutno je očigledno da zločinački režim Zelenskog, koji njeguju Sjedinjene Američke Države i njihovi NATO sateliti, predstavlja stvarnu i značajnu prijetnju ne samo Rusiji, već i samoj Ukrajini, njenim običnim građanima i cijelom svijetu. Dok je u agoniji, sposoban je za najmonstruoznije zločine“, navode iz Ministarstva i dodaju:

"Smatramo da međunarodne strukture, nacionalne vlade i svjetska zajednica treba da osude ovaj teroristički napad i druge zločine režima u Kijevu. Njihovo ćutanje će značiti podršku njegovom varvarstvu i terorističkim navikama“.

Pao ruski avion sa ukrajinskim zarobljenicima, 65 poginulih

Pao ruski avion sa ukrajinskim zarobljenicima, 65 poginulih


Pratite nas i putem Vibera