Amerika

Politički potresi drmaju Njujork - još jedna ostavka

  • Izvor: Agencije
  • 08.10.2024. 22:52

Politički potresi nastavljaju da drmaju Njujork. Zamjenik gradonačelnika Njujorka Šina Rajt podnijela je ostavku, što je 10. ostavka visokih zvaničnika u administraciji gradonačelnika Еrika Adamsa usred federalne istrage protiv njega zbog korupcije.

Rajt, čija je kuća pretresena prošlog mjeseca, nije otkrila razlog zbog kojeg podnosi ostavku, objavila je televizija "ABC".

Adams je optužen prije dvije sedmice da je navodno primao luksuzne poklone od turskih državljana u zamjenu za usluge, a izjasnio se da nije kriv.

Opsadno stanje u Zagrebu: Pucano na Dom zdravlja

Opsadno stanje u Zagrebu: Pucano na Dom zdravlja

Zamjenik gradonačelnika za stanovanje, ekonomski razvoj i radnu snagu, Marija Tores-Springer, preuzeće dužnost koju je do sada obavljala Rajt, najavio je Adams.         

Federalni istražioci ispituju nekoliko Adamsovih najbližih saradnika više od godinu dana.

Federalni istražni biro (FBI) pretresao je kuću Rajtove 4. septembra i tada je zaplijenio dokaze, uključujući elektroniku.

Preminula mlada rukometašica: Klub se emotivnom porukom oprostio od nje

Preminula mlada rukometašica: Klub se emotivnom porukom oprostio od nje

Rajtova nije optužena, a Mohamed Bahi uhapšen je zbog navodnog ometanja istrage o gradonačelniku, dan nakon što je podnio ostavku na mjesto višeg saradnika za odnose sa javnošću Adamsove administracije, prenosi Tanjug.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: