Analiza fotografija

Potvrđeno da je ubijen lider Hamasa?

  • Izvor: Agencije
  • 17.10.2024. 17:50

Članovi izraelskog bezbjednosnog kabineta obaviješteni su da je čelnik Hamasa Jahja Sinvar vrlo vjerovatno mrtav, rekla su dva zvaničnika upoznata sa slučajem

Izraelski mediji, Kan i Kanal 12, takođe citiraju službenike koji kažu da je Sinvar mrtav.

Prema snimcima objavljenim na društvenim mrežama, čini se da prikazuju vođu Hamasa među ruševinama s ozbiljnim povredama, uključujući i povrede glave.

Upoređujući prethodne fotografije Sinvara, Skaj njuz javlja da su uspjeli da identifikuju niz sličnosti lica - one uključuju mladež između ugla lijevog oka, liniju kose, oblik ušiju i zuba.

UZNЕMIRUJUĆЕ FOTOGRAFIJЕ! Ubijen vođa Hamasa?

UZNЕMIRUJUĆЕ FOTOGRAFIJЕ! Ubijen vođa Hamasa?

Izrael je rekao da se sprovode DNK testovi kako bi i zvanično bilo potvrđeno da li se radi vođi Hamasa. Izrael ima uzorke Sinvarove DNK iz razdoblja koje je proveo u izraelskom zatvoru.

Vojnici IDF-a koji djeluju u Gazi u incidentu u kojem je, kako piše Tajms of Izrael, vjerovatno ubijen Jahja Sinvar, nisu ga ciljali i nisu znali da bi on mogao da bude u zgradi u kojoj su djelovali, pišu hebrejski mediji.

Izraelski vojnici su uočili nekoliko boraca kako ulaze u zgradu u incidentu koji je počeo juče i naređen je napad na njih, koji je djelimično srušio strukturu. Tek nakon što su izraelski vojnici stigli i razmotrili štetu, shvatili su da jedan od trojice ubijenih jako podsjeća na Sinvara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: