Еlizabet Frensis

Preminula najstarija osoba u SAD: Imala 115 godina

  • Izvor: Telegraf
  • 24.10.2024. 07:05

Umrla je Еlizabet Frensis u 115. godini, a bila je najstarija osoba u Sjedinjenim Američkim Državama.

Njena šezdesetdevetogodišnja unuka i njegovateljica Еtel Harison rekla je za Еj-Bi-Si Njuz da je Fransis umrla mirno u utorak uveče, okružena svojom porodicom.

U razgovoru, Harison je opisala Fransis kao "osobu koja je voljela ljude, voljela Gospoda, njena vjera je bila izuzetno jaka".

"Uvijek je bila, znate, vesela, znate: 'Kako ste. Dobro ste...' takva je bila njena ličnost“, rekla je Harison, pa dodala: "I uvijek bi govorila, znate, tretirajte ljude onako kako želite da se prema vama ophode. I to je bio njen moto".

Najbolje supruge horoskopa: Sve će učiniti da zaštite porodicu

Najbolje supruge horoskopa: Sve će učiniti da zaštite porodicu

U vrijeme smrti, bila je najstarija osoba u SAD i treća najstarija osoba na svijetu, prema LongeviKuest-u , globalnoj bazi podataka najstarijih pojedinaca na planeti. Frensis je većinu svog života provela u Hjustonu, u Teksasu, navedeno je.

Fransis, koja je rođena 1909. i koja je ranije ove godine napunila 115 godina, bila je poznata i kao "superstogodišnjakinja", osoba koja je navršila 110 godina ili više.

Tokom intervjua za lokalnu stanicu KTRK-TV, 2023. godine povodom proslave njenog 114. rođendana, Frensis je rekla da se, uprkos godinama, još osjećala mladom u srcu.

"Ja sam veoma, veoma mlada. Pogledaj me, ja sam kao malo mlado pile“, rekla je.

Kako prepoznati najkvalitetnije kestenje

Kako prepoznati najkvalitetnije kestenje

Ona je podijelila da njena tajna dugovječnosti ne uključuje piće ili pušenje, ali je jela "sve". Harison je za KTRK rekla da je njena baka uvijek sama uzgajala povrće i jela kod kuće umjesto da se opredijeli za brzu hranu.

"Kad god ste otišli u njenu kuću, nije bitno koji je dan u nedjelji, ona kuva. Dakle, samo mislim da je i to imalo mnogo veze sa tim. Samo kako se brinula o svom tijelu i sličnim stvarima“, rekla je Harison.

U međuvremenu, devedesetšestogodišnja kćerka Frnasis, Doroti Vilijams, rekla je tada za KTRK da je "teško povjerovati" da je njena mama napunila 114 godina prije nego što je dodala da je "to blagoslov".

"Zato što je svima nama bila divna majka i baka. Ona je bila naša kičma“, poručila je Vilijamsova.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.