Beč

Preminuo muškarac koji je zaklao ženu pa se zabarikadirao u podrum

  • Izvor: Agencije
  • 19.10.2024. 18:26

Slovak (59), koji je juče ubio 65-godišnju ženu pa kasnije teško povrijedio policajca u austrijskom gradu Zisterdorfu, je mrtav. "Kronen Zeitung" javlja da se ubica raznio eksplozivom.

Policija je juče primila dojavu da je muškarac napao ženu. Nožem joj je prerezao grkljan. Tijelo nesrećne žene pronađeno je u vinogradu.

Odmah je pokrenuta opsežna potraga u kojoj su učestvovali i pripadnici specijalne jedinice Kobra. Policajci su pretpostavili da se osumnjičeni vjerovatno zabarikadirao u vinskom podrumu u neposrednoj blizini mjesta zločina.

Poznata influenserka poginula na veoma čudan način

Poznata influenserka poginula na veoma čudan način

Riječ je o velikom sistemu podruma i tunela, od kojih neki datiraju još iz srednjeg vijeka. Austrijski "Hojte" piše da je policija pozvala istoričara kako bi im dao potrebne informacije o podzemnim prolazima. 

Osumnjičenog su u više navrata putem megafona pozvali da se konačno preda.

"Izađite vani", govorili su mu na engleskom i njemačkom.

Prvi pokušaj da uhapse osumnjičenog bio je neuspješan, a jedan specijalac je zadobio teške tjelesne povrede kada je osumnjičeni aktivirao eksploziv. 

Naknadno su se čuli glasni zvukovi iz podruma, a svjedoci su mislili da se radi o pucnjevima. Međutim, kad su policajci oko danas oko 13.00 sati ušli u podrum, pronašli su tijelo osumnjičenog. 

Sraman bilbord usred Srbije: Albanski orao davi srpskog

Sraman bilbord usred Srbije: Albanski orao davi srpskog

Istražioci za sada tretiraju ubistvo kao zločin iz strasti. Žrtva i počinilac očigledno su se poznavali. Prema pisanjima medija, Slovak je nakon zločina kontaktirao jednog poznanika. Rekao mu je da je učinio nešto loše, ali nije precizirao da je počinio ubistvo.

Iz policije su saopštili da je 59-godišnji Slovak ranije osuđivan u više zemalja zbog ilegalnog posjedovanja oružja i eksploziva, prenosi "Indeks".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: