Sukobi i tenzije

Prvi snimak sa granice dvije Koreje, put dignut u vazduh

  • Izvor: Kurir
  • 15.10.2024. 08:39

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa granice Sjeverne i Južne Koreje na kojem se vidi kako je dignut u vazduh jedan od puteva koji je povezivao dvije zemlje.

U klipu se vidi eksplozija na sjevernoj strani demarkacione linije koju kontrolišu trupe sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una.

Rojters je prethodno prenio navode južnokorejske vojske da je Sjeverna Koreja je digla u vazduh dijelove puteva i željezničkih pruga koji je povezuju sa jugom, na granici koja obiluje vojnim utvrđenjima.

Britanska agencija navodi da ovo dodatno pojačava napetost na Korejskom poluostrvu.

- Neki od sjevernih dijelova puteva i željezničkih pruga koji su veza sa jugom dignuti su u vazduh - saopštio je Združeni generalštab vojske Južne Koreje.

Navodi se da su, kao odgovor na ovo, južnokorejske trupe ispalile hice upozorenja južno od demarkacione linije koja dijeli sve susjedne zemlje.

Еksplozije nisu izazvale nikakvu štetu na strani granice pod kontrolom Seula.

Južnokorejska vojska je juče saopštila da je "potpuno spremna" da odgovori na upozorenje Sjeverne Koreje, poslije zaoštravanja tenzija između dvije zemlje zbog letova bespilotnih letjelica iznad Pjongjanga, nakon čega je vrhovni vođa Kim Džong Un naredio svojim snagama na granici da se pripreme za otvaranje vatre.

Tropska biljka preuzela Palićko jezero, naređeno uklanjanje

Tropska biljka preuzela Palićko jezero, naređeno uklanjanje


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: