BRIKS

Putin oštro: Nepravedno širenje NATO-a, Rusija će ispraviti ovu nepravdu

  • Izvor: SRNA
  • 24.10.2024. 21:23

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Zapad za nepravedno širenje Sjevernoatlantske alijanse i naglasio da će Rusija ispraviti ovu nepravdu.

"Zar nismo ovo rekli? Nemojte to da radite. Širenje NATO-a narušava našu bezbjednost. Ne, oni su više voljeli da bude na njihov način. Da li je to fer? Ovdje nema pravde. Mi želimo da promijenimo situaciju i mi ćemo postići taj cilj", rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon samita BRIKS-a.

Istovremeno, ruski lider je primijetio da je takođe nepravedno im Zapad laže u lice i obećava Rusiji da neće biti širenja NATO-a na Istok.

"Da li je pošteno doći u Ukrajinu i početi gradnju vojnih baza? Da li je pošteno izvršiti državni udar, ne poštujući međunarodno pravo i sve principe međunarodnog prava i Povelje UN, finansirajući prevrat u drugoj zemlji, u ovom konkretnom slučaju, u Ukrajini, i stalno pogoršavati situaciju?", upitao je Putin.

Putin je pitao i da li je to pošteno sa stanovišta svjetske bezbjednosti, da li je pošteno kršiti obaveze preuzete u okviru OЕBS-a nakon što su sve zapadne zemlje stavile svoje potpise na papir kojim se izjašnjavaju da ne može biti bezbedjnosti jedne zemlje ako je narušena bezbjednost druge?.

Pratite nas i putem Vibera