Saopštenje

Rusija: Kijev je u očaju – zbog kasetne municije će ginuti civili

  • Izvor: Agencije
  • 14.07.2023. 08:43

Oružane snage Ukrajine su u očajnoj poziciji i sigurno neće poštovati bilo kakva ograničenja po pitanju upotrebe kasetne municije koju im je isporučio Zapad, saopštila je ambasada Rusije u SAD.

Ruske diplomate skrenule su pažnju na izjave predstavnika američke administracije o nekakvim "obećanjima" kijevskog režima da će koristiti kasetnu municiju "pažljivo" i u "određenim područjima".

- Takve izjave američkih zvaničnika samo su nespretan pokušaj da opravdaju svoje provokativne akcije. Svi koji prate razvoj sukoba znaju da Kijev koristi američku pomoć za gađanje civilnih objekata u nadi da nas zastraši i "uništi što je moguće više Rusa" - navodi se u saopštenju.

Požar kod Šibenika pod nadzorom

Požar kod Šibenika pod nadzorom

Kako se dodaje, kijevski režim granatira stambena naselja u kojima nema vojnih objekata.

- Ne može se ni pretpostaviti koliko će biti žrtava među civilnim stanovništvom, uključujući Ukrajince, kada kijevski zločinci počnu da upotrebljavaju američku kasetnu municiju. Nema sumnje u to da Oružane snage Ukrajine neće poštovati bilo kakva "ograničenja" prilikom izbora ciljeva pošto su u očaju zbog ogromnih gubitaka i nesposobnosti da ostvare uspjeh na frontu - poručuje ruska ambasada.

Administracija predsjednika SAD DŽozefa Bajdena 7. jula objavila je novi paket vojne pomoći Ukrajini koji uključuje kasetnu municiju.

Pomoćnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost DŽejk Salivan saopštio je da je Vašington odlučio da isporuči Ukrajini kasetnu municiju, čijoj se upotrebi protive Ujedinjene nacije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.