Dmitrij Peskov

Rusija o Trampovoj "prijetnji": Uzavrelo u završnoj fazi američke predizborne kampanje

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 21.10.2024. 14:33

U SAD se čuje mnogo vatrenih izjava u okviru završne faze predizborne kampanje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom medijskog pisanja da je američki predsjednički kandidat Donald Tramp navodno zaprijetio ruskom lideru Vladimiru Putinu da će "napasti Moskvu ukoliko Ukrajina bude napadnuta".

- Sada u Sjedinjenim Američkim Državama ima mnogo različitih vatrenih i veoma emotivnih izjava u okviru predizborne kampanje, posebno u njenoj završnoj fazi, to je ono što možemo reći o ovoj situaciji - prokomentarisao je Peskov.

On je poručio da Kremlj ne objavljuje sadržaj razgovora na najvišem nivou.

- Na našu žalost, brojni svjetski lideri se ne pridržavaju tog stava i ne poštuju takvu informacionu higijenu, ali to ide njima na savjest - dodao je Peskov.

Prema podacima Volstrit džurnala, republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp izjavio je da je zaprijetio predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da će "izvesti napad na Moskvu, ako Rusija bude progonila Ukrajinu".

Ranije je Tramp više puta govorio da je u dobrim odnosima sa ruskim liderom i da bi mogao da riješi ukrajinski sukob u slučaju pobjede na novembarskim izborima u SAD.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: