Uputio prozivke

Ruska Ambasada odgovorila češkom šefu diplomatije

  • Izvor: SRNA
  • 10.10.2024. 16:03

Ambasada Ruske Federacije odgovorila je češkom ministru inostranih poslova Janu Lepavskom na njegove prozivke upućene Rusiji, navodeći da je u svakoj rečenici izrekao laž.

Reagujući na izjavu Lipavskog da "Češka ima iskustvo ruske agresije 1968. godine" iz Ambasade Ruske Federacije ističu da, kao prvo, nije Češka nego Čehoslovačka.

"Drugo, nije `ruska agresija`, nego operacija u kojoj su učestvovali jedinice oružanih snaga SSSR-a, Njemačke Demokratske Republike, Poljske, Mađarske i Bugarske", objasnili su iz Ambasade Rusije.

Prema istom izvoru, postojala je ozbiljna opasnost od invazije u Čehoslovačku kontingenta NATO-a, koji je u to vrijeme održavao vježbe kod granica zemlje.

"Pretpostavljamo da je Lipavski suviše mlad da poznaje ove činjenice, ali i najvjerovatnije bio školovan prema priručnicima `obojenih revolucija`", navode iz Ambasade Rusije.

Htjeli da ukinu Buking: ''Rade nelegalno''

Htjeli da ukinu Buking: ''Rade nelegalno''

Govoreći, kako ističu, jezik razumljiv za Lipavskog, iz ruske Ambasade navode da su Sovjetski Savez i njegovi partneri branili socijalistički poredak, zasnovan na pravilama marksizma-lenjinizma, što su pokušavali da naruše buržoaski elementi uz podršku Zapada.

"Sve je logično, zar ne? Lipavski kaže da `ruska agresija vodi ka prehrambenoj krizi te stvara migracione tokove`", navodi se u saopštenju i ističe da je riječ o licemjernoj laži.

Kako pojašnjavaju, svima je već jasno da je upravo neokolonijalna politika Zapada prouzrokovala rast cijena životnih namirnica, što je činjenicama dokazivalo rusko rukovodstvo.

Osim toga, dodaju, samo potpuno odvojen od stvarnosti čovjek može povezivati svjetsku migraciju sa koracima Rusije.

"Ako misli na Ukrajinu, milioni njenih državljana našli su azil i posao u Rusiji. Lipavski kaže da `su akcije Rusije doprinijele jedinstvu Еvropskog saveza`. Nije to jedinstvo, gospodine Lipavski, nego krdo vazala, koji podanički gledaju u oči vašingtonskom gazdi. Čak je i Velika Britanija odlučila da neće učestvovati u ovom novom sovjetskom, izvinjavamo se, evropskom savezu", navode iz Ambasade Rusije.

Putarina u Srpskoj će se moći plaćati u evrima

Putarina u Srpskoj će se moći plaćati u evrima

Kada je riječ o izjavi Lipavskog da je počeo prijem Ukrajine, Moldavije i Gruzije u Еvropski savez, iz Ambasade Rusije navode da je jasno da ove zemlje apsolutno ne ispunjavaju zloslutne i precijenjene kriterijume i normative ЕU, iako se licemjerno spominju radi pristojnosti.

"Vidimo neprikriveno rusofobičnu geopolitiku, istu takvu koja je postojala i prilikom pridruživanja Еvropskom savezu same Češke, da ne govorimo o Baltičkim državama", napominje se u saopštenju.

Na tvrdnju češkog ministra da "ruska agresija iscrpljuje resurse, koji su potrebni na drugom mjestu", iz Ambasade Rusije su preporučili da je bolje da se iskoriste radi poboljšanja prosperiteta češkog naroda.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.