Reakcija

Ruska ambasada u SAD odgovorila na Kamaline uvrede Putinu: Bezobrazluk je postao navika

  • Izvor: RT Balkan
  • 09.10.2024. 11:11

Američki vladajući krugovi pokazuju frustraciju i nemoć jer ne mogu da se pomire sa činjenicom da Rusija vodi politiku zasnovanu na nacionalnim interesima, poručili su iz ruskog diplomatskog predstavništva.

Ambasada Rusije u Vašingtonu nazvala je neprihvatljivim izjave potpredsjednice SAD Kamale Haris o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i napomenula da je američkim političarima "bezobrazluk postao navika".

Naime, kandidatkinja za predsjednicu SAD iz Demokratske partije kritikovala je svog republikanskog rivala Donalda Trampa zbog podataka iznijetih u knjizi novinara Boba Vudvorda "Rat" i toliko se zanijela da se obrušila i na ruskog predsjednika.

Do Putina je došla kritikujući Trampa zbog navodnog kontakta sa ruskim predsjednikom i nazvala ga je "diktatorom ubicom".

- Ogorčeni smo neprihvatljivim izjavama potpredsjednice SAD upućenih predsjedniku Rusije - navodi se u saopštenju.

Prema navodima ambasade, trenutna situacija govori o frustraciji i nemoći vladajućih krugova u Vašingtonu, piše RT Balkan.

- Njihov govorni aparat kanališe bijes i uvredljivu retoriku, s obzirom na to da ne mogu da dokrajče Rusku Federaciju i nanesu joj strateški poraz - napominju u ambasadi.

Politika koju vodi Rusija zasnovana je na nacionalnim interesima, a retorika koje se pridržavaju vlasti SAD vređa ceo ruski narod koji pokazuje nepokolebljivo jedinstvo oko lidera, naglasile su ruske diplomate.

Vlasti SAD treba da se pomire sa činjenicom da Rusija vodi politiku zasnovanu na nacionalnim interesima, poručili su iz ambasade.

Kremlj je ranije izrazio žaljenje što su Rusija i njen predsednik postali sastavni deo političke borbe u SAD.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.