Vladimir Putin

''Ruskoj vojsci 2023. godine isporučeno 140 hiljada dronova!''

  • 19.09.2024. 16:00

Rusija je, u uslovima specijalne vojne operacije, višestruko povećala proizvodnju posebno traženog naoružanja, a takođe je poboljšala njihove karakteristike, uzimajući u obzir borbeno iskustvo, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Vojno-industrijske komisije Rusije o razvoju bespilotnih avionskih sistema specijalne namjene.

„I danas preduzeća odbrambene industrije rade ritmično, precizno i čine sve što je potrebno kako bi snabdjela trupe koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji savremenim naoružanjem, tehnikom, municijom i opremom. Zahvaljujući takvom radu radnika ove industrije, proizvodnja posebno potrebnih modela višestruko je povećana, a njihove taktičko-tehničke karakteristike poboljšane su i prilagođene specifičnostima borbene upotrebe“, rekao je šef države.

Putin je takođe saopštio o značajnom povećanju isporuka dronova Oružanim snagama Rusije.

Šta je Point Nemo, najudaljenija tačka svijeta, i koju tajnu krije

Šta je Point Nemo, najudaljenija tačka svijeta, i koju tajnu krije

„Ukupno je 2023. godine Oružanim snagama isporučeno oko 140 hiljada bespilotnih aparata različitih tipova. Ove godine planira se značajno povećanje proizvodnje dronova, tačnije skoro 10 puta“, istakao je ruski predsjednik.

On je dodao da ništa manje od dronova ne treba razvijati ni sisteme za elektronsko ratovanje.

„Istovremeno sa razvojem dronova potrebno je tražiti sredstva za njihovo elektronsko i vatreno uništavanje. To će omogućiti da se spase životi naših vojnika i civila i pouzdanije zaštiti vojna tehnika, civilna infrastruktura i kritični objekti“, objasnio je Putin.

Prema njegovim riječima, svima je postalo jasno da je tema bespilotnih letjelica važna.

„Naš dnevni red obuhvata niz pitanja vezanih za razvoj bespilotnih avionskih sistema specijalne namjene. Tema je važna i tražena, to svi dobro znamo. I ne samo mi, to je sada postalo jasno u cijelom svijetu“, rekao je Putin.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: