Predsjednik Rusije

Si-Еn-Еn priznao: Zapad htio da izoluje Putina, Samit BRIKS-a pokazao da je daleko od toga

  • 22.10.2024. 22:27

O Samitu BRIKS-a pisao je danas Si-Еn-Еn koji je naveo da prisustvo svjetskih lidera na tom događaju pokazuju da predsjednik Rusije Vladimir Putin nije sam – iza njega stoji koalicija saveznika iako Zapad teži da ga izoluje.

"Zapad želi da Putin bude izolovan. Veliki samit BRIKS, koji on održava, pokazuje da on nikako nije sam. Iza njega stoji koalicija zemalja u nastajanju", navodi se u izvještaju.

Tema dana: Samit BRIKS-a u Kazanju

Tema dana: Samit BRIKS-a u Kazanju

Takođe se navodi da samit svjedoči o sve većem zbližavanju zemalja koje su dio organizacije. Ističe se da tome prije svega doprinosi želja da se "vidi pomak u globalnoj ravnoteži snaga" i da se "suprotstavi Zapadu na čelu sa SAD".

Istovremeno, "Si-Еn-Еn" napominje da je samit u Kazanju "najveći međunarodni skup" u Rusiji u posljednje vrijeme koji će dati ruskom predsjedniku Putinu mogućnost da "razgovara jedan na jedan sa kolegama iz BRIKS i visokim zvaničnicima iz prijateljskih zemalja".

Među njima i predsjednik Dodik: MIP Rusije objavio spisak svjetskih lidera učesnika na Samitu BRIKS-a

Među njima i predsjednik Dodik: MIP Rusije objavio spisak svjetskih lidera učesnika na Samitu BRIKS-a

Samit BRIKS u Kazanju održava se od 22. do 24. oktobra. Kako je rekao pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov, na samitu je predstavljeno 36 zemalja, od kojih 22 na najvišem nivou, a na događaju učestvuju i rukovodioci šest međunarodnih organizacija.

Pratite nas i putem Vibera