Predsjednik Njemačke

Štajnmajer: Bilo i uspjeha i neuspjeha

  • 03.04.2021. 15:15

Tokom epidemije virusa korona u Njemačkoj bilo je dostignuća, ali i neuspjeha, izjavio je njemački predsjednik Frank-Valter Štajnmajer.

On je tokom obraćanja naciji rekao da će ograničenja uvedena zbog virusa korona ostati na snazi i u narednih nekoliko sedmica.

Štajnmajer je naglasio da mjere zatvaranja za pojedince nisu samo stvar prihoda, već samog opstanka, te da razumije gubitak strpljenja i razočarenje zbog neuspheha u posljednjih nekoliko mjeseci.

"Dosta toga je urađeno i mnogo toga smo uspjeli. Međutim, bilo je grešaka, kako tokom testiranja i vakcinacije, tako i kada se radi o digitalnim rješenjima", istakao je Štajnmajer.

Predsjednik Njemačke podsjetio je da u toj zemlji traje treći talas epidemije kovid 19 i da je neophodan trud svih grupa stanovništva.

Prema riječima Štajnmajera, u narednim sedmicama biće potrebna nova stroga ograničenja, te da su i on i narod svjesni toga, javio je TASS.

U Njemačkoj su uvedene stroge mjere zatvaranja, ali su otvorene škole, vrtići, frizerski saloni, cvjećare i knjižare.

Najnovije ankete pokazale su da je tek 19 odsto od gotovo 1.500 ispitanika zadovoljno radom Vlade Njemačke, 79 odsto je nezadovoljno, a dva odsto je bilo neodlučno kada se radi o pomenutoj temi.

 

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.