Nakon toga izvršio samoubistvo

Tajkun ubio poznatu TV voditeljku: Svađa supružnika pretvorila se u krvoproliće

  • 18.06.2024. 19:24

Britanski biznismen Dejvid Tomas Blajt pucao je i ubio svoju suprugu, poznatu TV zvijezdu, komičarku i voditeljku Viktoriju Veru Blajt, a onda izvršio samoubistvo u njihovoj kući u Turskoj, u Ankari, nakon što se par posvađao zbog njenih tekstova.

Blajt je bio naftni tajkun, vlasnik međunarodne firme "ASG Inspection", i imao je troje djece sa suprugom, koja je imala Jutarnju emisiju na kanalu "Еvropa 2" zajedno sa češkim emiterom Leošem Marešom. Troje djece, starosti četiri, deset i 14 godina, navodno je bilo u kući u vrijeme zločina i smešjteni su na čuvanje kod porodice svoje majke, koja je otputovala u Tursku nakon tragedije, javljaju lokalni mediji, a prenosi Dejli mejl.

Niko drugi nije povrijeđen tokom krvavog obračuna, koji je navodno proistekao iz žestoke svađe oko tekstova voditeljke.

Detalji horora u Slovačkoj: Muškarac porijeklom iz Srbije ubio trudnicu pa skočio pod voz

Detalji horora u Slovačkoj: Muškarac porijeklom iz Srbije ubio trudnicu pa skočio pod voz

Par se vjenčao 2014. i živio zajedno u Pragu nekoliko godina prije nego što se preselio u Tursku nakon što ga je Blajtov rad odveo na Bliski istok.

Viktorija je rođena u Južnoj Africi i preselila se u Češku kao mlada žena sa porodicom. Studirala je muziku na univerzitetu i postala poznata nakon što je objavila svoj prvi album 2004. godine.

Takođe je posvetila mnogo svog vremena dobrotvornom radu, radeći sa češkom organizacijom "Velvet Smile", koja pomaže „poboljšanju kvaliteta života porodica bolesne djece i djece sa invaliditetom, kao i žrtava porodičnog nasilja“, navodi se na njenom sajtu.

Uhapšen Džastin Timberlejk

Uhapšen Džastin Timberlejk

Viktorija je takođe osnovala "DazSpor", koji je organizator trka širom Turske, uključujući i polumaraton u glavnom gradu zemlje.

Njena sestra Aleksandra je napisala počast svojoj sestri na Instagramu i otkrila da je njena porodica tek nedavno sahranila njihovog oca.

- Sa dubokom tugom i bolom moram da saopštim da nas je napustila moja voljena i lijepa sestra, sunce naših života koje nam je donijelo toliko radosti, svojim smijehom, pozitivnim duhom, zagonom i energijom. Molim vas, sve vas molim, dajte nam vremena zbog dece. Moja porodica prolazi kroz veoma težak period jer su izgubili oba roditelja. Nedavno smo sahranili oca, a sada i sestru i devera i treba nam vremena da se oporavimo, ali prije svega treba da budemo tu zbog djece - napisala je ona.

Policija još ispituje slučaj.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:30 Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program (R)

    ''Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.