Iznenađenje

U Africi snijeg napadao i do 2 metra, putnici bili zaglavljeni u automobilima

  • Izvor: Blic
  • 23.09.2024. 09:40

Obilne snježne padavine zatvorile su puteve u Južnoj Africi. Putnici su bili zaglavljeni u automobilima poslije neuobičajeno obilnih snježnih padavina u tom dijelu kontinenta.

U nekim krajevima Afrike snijeg je napadao i do dva metra.

Posebno je bio pogođen auto-put N3 koji povezuje Johanesburg i Durban, a hitne službe pokušavale su da dođu do ljudi koji su bili zarobljeni u svojim vozilima u dijelovima gd‌je je put zatvoren.

Neki su proveli noć u svojim automobilima. Ključni autoput na istoku države bio je jedan od najteže pogođenih, a nekoliko dionica je zatvoreno, dok su i zaobilaznice neprohodne, rekli su zvaničnici.

Trinaest sati blokirani

– Službe za hitne slučajeve su radile bez prekida tokom noći. Pokušavale su da dođu do što većeg broja učesnika u saobraćaju – rekla je menadžerka Uprave za naplatu putarine Tanija Dugra.

Ćebad i obroci su dostavljani nekim zaglavljenim vozačima, saopštila je vlada provincije Kvazulu-Natal.

Muhamed Gulam rekao je za kanal Njuzrum Afrika da je proveo noć u automobilu sa svojom d‌jecom izvan grada Harismita, oko 270 kilometara jugoistočno od Johanesburga.

– Bili smo blokirani više od 13 sati, bili smo bez hrane. Ne bismo uspjeli da se spasimo bez pomoći službi za hitne slučajeve – rekao je Gulam.

Dva metra snijega

U nekim oblastima snježni pokrivač ima debljinu i do dva metra, objavili su iz kompanije za bezbjednost na putevima “Arrive Alive””, prenosi RTS.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: